avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pastrarea indiviziunii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pastrarea indiviziunii

Am obtinut parte dintr-un imobil printr-o mostenire. Pot sa impiedic iesirea din indiviziune (si astfel sa trebuiasca acordul meu in caz de vanzare)? Am mai putin din 1/2 din imobil. Multumiri.
Codul Civil: Despre împărţirea succesiunii
ART. 728
Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Un coerede poate oricând cere împărţeala succesiunii, chiar când ar exista convenţii sau prohibiţii contrarii.
Se poate face învoire pentru suspendarea diviziunii pe termen de cinci ani. După trecerea acestui timp, învoirea se poate reînnoi.

rpopescu@k.ro

>Am obtinut parte dintr-un imobil printr-o mostenire. Pot sa impiedic iesirea din indiviziune (si astfel sa trebuiasca acordul meu in caz de vanzare)? Am mai putin din 1/2 din imobil. Multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Szilagy Szilagy Suntem 3 parti implicate intr-un proces datorita unei succesiuni.Una din parti cere iesirea din indiviziune iar celelalte 2 nu sunt de acord.Se poate cere ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor! MOCANU OANA MOCANU OANA Mama mea are o casa de la bunica ei, dar ea are doar o parte din casa, partea care a cumparat-o de la bunica,bunica avea doi copii dintrecare unul e mort.Cel ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune say say Ce acte presupune iesirea din indiviziune? Care este sediul materiei? Speta este urmatoarea: Bunicul si bunica au avut 2 fii si 2 fiice. Copiii au avut si ei ... (vezi toată discuția)