avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Resurse umane

Buna ziua!
Am si eu doua nelamuriri:1-Daca o societate comerciala cu 2 actionari nu are angajati pentru ca doar ei presteaza munca in societatea lor,mai trebuie incheiat CIM si transmis in REVISAL ceva? Mentionez ca platesc la bugetul de stat toate darile.
2-Daca un salariat este in proba cu o durata de 90 de zile conf.CIM si in perioada aceasta doreste sa isi dea demisia fara preaviz, cu ce art. poate sa o faca daca angajatorul nu este de acord (cu art.55 b nu se poate ).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 14 August 2011
1. daca nu au raport de munca cu societatea , atunci nu aveti ce sa transmiteti prin REVISAL ... in REVISAL se inregistreaza numai persoanele care au incheiat contract
individual de munca.

2. daca este in perioada de proba, atunci pot fi incidente prevederile art.31 alin.3 C.mun. care dispun ca : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IleanaHermann IleanaHermann Buna seara, sunt in perioada de proba de 30 zile si as dori sa stiu daca in acest timp imi dau demisia, trebuie sa stau in preaviz. (Contractul ce l-am semnat ... (vezi toată discuția)
Contract de munca - neprezentare salariat Mihaela2003 Mihaela2003 Buna dimineata. Ieri am incheiat un contract de munca cu un viitor salariat, semnat de catre el,aseara tarziu am transmis revisalul si acum dimineata am fost ... (vezi toată discuția)
Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)