Buna ziua!
Am si eu doua nelamuriri:1-Daca o societate comerciala cu 2 actionari nu are angajati pentru ca doar ei presteaza munca in societatea lor,mai trebuie incheiat CIM si transmis in REVISAL ceva? Mentionez ca platesc la bugetul de stat toate darile.
2-Daca un salariat este in proba cu o durata de 90 de zile conf.CIM si in perioada aceasta doreste sa isi dea demisia fara preaviz, cu ce art. poate sa o faca daca angajatorul nu este de acord (cu art.55 b nu se poate ).
Va multumesc!
1. daca nu au raport de munca cu societatea , atunci nu aveti ce sa transmiteti prin REVISAL ... in REVISAL se inregistreaza numai persoanele care au incheiat contract
individual de munca.
2. daca este in perioada de proba, atunci pot fi incidente prevederile art.31 alin.3 C.mun. care dispun ca : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Despre perioada de proba
bbt
Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba.
In cazul ... (vezi toată discuția)