avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare

Buna Ziua! sunt in proces de partaj cu fosta,am o casa construita pe terenul meu mostenit ,fosta sotie si-a schimbat adersa insa refuza sa plece refuza sa plateasca orice factura stand cu forta acolo ,am dreptul sai cer legal sa plece pana la definitivarea partajului? si cum pot face asta?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 13:08, 14 August 2011
mirel.petcu a scris:

[...]am o casa construita pe terenul meu mostenit
sau aveti casa construita in timpul casatoriei?
depinde daca casa s-a construit in timpul casatoriei sau nu.
Daca da, nu o poti evacua pana nu se definitiveaza partajul.
adica poate sa stea cu mine fara sa aiba adresa in imobilul respectiv si fara sa plateasca facturi? nu are adresa nici macar in localitatea respectiva
Daca ati construit casa impreuna, in timpul casatoriei, aceasta este bun comun. Prin urmare si fosta dvs. sotie are o cota de coproprietate de 1/2 din aceasta casa. Fiind proprietar are exercitiul tuturor prerogativelor dreptului de proprietate, inclusiv dreptul de a locui.
Are insa si obligatii, nu doar drepturi. Una dintre aceste obligatii este de a contribui la cheltuielile aferente folosintei imobilului, adica la plata facturilor.
Daca refuza sa contribuie, puteti include cheltuielile achitate exclusiv de dvs. in masa partajabila, ca pasiv.
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
ContSters103772, utilizator
am uitat sa mentionez ca acest imobil construit in timpul casatoriei ,in autorizatia de constructie figureaza la proprietari eu si sora mea.Considerati ca are vreo importanta juridica autorizatie este scoasa asa, implicit la partaj ? cat revine ca proprietate fostei mele familii intrucat imobilul nu este inca intabulat? va multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj imobil fara intabulare albert56 albert56 sunt in proces de partaj din 2010pentru o casa cu fosta sotie,Imobilul a fost construit in timpul cazniciei nu este intabulat singurele acte ale casei suntr ... (vezi toată discuția)
Partaj -casa constuita pe pamantul socrilor geta36 geta36 Am vre-o sansa sa castig partajul cu fostul sot pe casa contruita impreuna in timpul casatoriei pe pamantul paintilor lui? (vezi toată discuția)
Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)