sunt in proces de partaj din 2010pentru o casa cu fosta sotie,Imobilul a fost construit in timpul cazniciei nu este intabulat singurele acte ale casei suntr autorizatia de constructie si certificatul de urbanism acestea sunt pe numele meu si al surori mele!as vrea sa stiu ce procet din imobil este partajabil intre mine si sotia mea,intrucat in autorizatie mai figureaza un proprietar!Va multumesc!!
Pai daca deja sunteti in proces de partaj, nu ati solicitat deja stabilirea masei partajabile?
Avand in vedere faptul ca acea constructie este dobandita in timpul "cazniciei" =D> trebuie sa stabiliti care este partea de proprietate care revine sorei dv. Nu ati mentionat nimic de receptia finala a acelei constructii. Este finalizata? In stadiu de executie?
Imi cer scuze pentru greseli!!Imobilul a fost declarat finalizat la primarie in 2001 nu am stabilt partea ce i se cuvine surori mele intrucat a inceput partajul inainte de a face acest lucru!Am intrebat doar daca are vreo relevanta lucrul ca aceasta este trecuta in autorizatie si certificatul de urbanism??de asemeni ce procentaj din imobil i se cuvine!Va multumesc!!
Imobilul edificat in timpul casatoriei va fi supus partajarii ( dreptul de proprietate al dumneavoastra a fost dobandit in timpul casatoriei, prin urmare , cota -parte din dreptul de proprietate a dumneavoastra , dar si cea a sotiei dumneavoastra nu sunt individualizate).
Instanta de judecata va stabili care sunt cotele -parti din dreptul de proprietate pe care le detineti si va dispune asupra unei modalitati de partajare.
Dacă regimul comunităţii de bunuri încetează prin desfacerea căsătoriei, foştii soţi rămân coproprietari în devălmăşie asupra bunurilor comune până la stabilirea cotei-părţi ce revine fiecăruia.
La imparteala, se determină mai întâi cota-parte ce revine fiecărui soţ, pe baza contribuţiei sale atât la dobândirea bunurilor comune, cât şi la îndeplinirea obligaţiilor comune. Până la proba contrară, se prezumă că soţii au avut o contribuţie egală.
Dreptul surorii dumneavoastra asupra bunului comun va fi stabilit de instanta de judecata.
Problema este ca dreptul surori mele nici nu a intrat in calcul fosta cerand 50%din tot imobilul!!ce trebuie sa fac?dupa pararea mea noi fostii soti trebuia sa impartim 50% din 50%! va multumesc!cum pot pune aceasta problema
Alte discuții în legătură
Evacuare
mirel.petcu
Buna Ziua! sunt in proces de partaj cu fosta,am o casa construita pe terenul meu mostenit ,fosta sotie si-a schimbat adersa insa refuza sa plece refuza sa ... (vezi toată discuția)
Divort
ContSters147020
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema:in cazul unui divort, daca autorizatia de constructie a casei(bun comun al sotilor), este numai pe numele ... (vezi toată discuția)
Partaj
calanceavasile
Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)