avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Deducere perioada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Deducere perioada

In cazul in care un permis de conducere a fa fost suspendat. 14 zile ,s-a dispus restituirea( cerificat de grefa) ca urmare a contestarii masurii,se judeca cauza,contravenientul pierde ,Instanta nu se pronunta decat pe pr-verbal contestat adica ,pe legaliatatea masurii. Se preda permisul in termen de 15 zile conf legii.Politia dispune suspendarea pe 90 de zile.Fara a deduce perioada de 14 zile .Practic suspendarea are loc 104 zile .Cele 15 zile sunt considerate ca nelegale? Contraventia (masura complementara) prevedea 90 de zile .

Care este concluzia si ce se poate face in aceasta speta?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:09, 14 August 2011
La momentul retinerii permisului, vi s-a dat dovada de circulatie cu valabilitate?
Daca da, cu ea mergeti in audienta la comandantul politiei in zilelele afisate, si-i explicati situatia.
Normal, perioada de 14 zile cat ati stat fara carnet se deduce din totalul de 90 de zile.
nu a fost fara drept de circulatie.Dar practic textul de lege spune ca masura complementara (a retinerii permisului )nu poate depasi 90 de zile cand fapta nu a fost infractiune.Practic permisul a fost suspendat 104 zile ,dintre care numai 90 legal.
Cele 14 zile nu trebuiesc adaugate la cele 90 de zile de suspendare. O audienta la cdt politiei care v-a retinut permisul cred ca va rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere perioada in materie contraventionala leusan leusan Doresc un punct de vedere juridic la urmatorul aspect: Se retine in anul 2009 un permis de conducere ,pentru 90 de zile , se elibereaza dovada fara drept ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat leusan leusan O hotarare definitiva si irevocabila de mentinere a legalitatii unui pr verbal de contraventie (auto) are autoritate de lucru judecat? Orice contraventie ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 120 de zile?! dery dery Buna ziua, Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema: In data de 13.08.2009, sotului meu i s-a intocmit proces verbal de contraventie, ... (vezi toată discuția)