O hotarare definitiva si irevocabila de mentinere a legalitatii unui pr verbal de contraventie (auto) are autoritate de lucru judecat?
Orice contraventie aplicata ulterior pronuntarii hotaririi judecatoresti ,la 15 zile ca masura complementara la acel proces verbal este lovita sau nu de nulitate(Masura a fost dispusa de politie pentru a-si acoperi niste zile in plus de retinere a permisului).
Se poate invoca in instanta acest lucru ca pentru acel pr verbal s-a pronuntat o hot judecaT SI CA ARE AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT?
verificati daca nu cumva aceasta noua sanctiune este pentru aceeasi fapta deja sanctionata prin PV ramas definitiv. daca este vorba de ACEEASI fapta,atuni nu se poate aplica o noua sanctiune, chiar complementara. insa daca discutam de o alta fapta, atunci se poate sanctiona separat.
ar fi bine sa detaliati
practic se retine permisul in15 iunie 2010, se face plingere si se restituie pe 30 iunie 2010.Aceasta perioada cand a avut retinut permisul fara drept de circulatie a fost de 15 zile.Se judeca procesul si contestatorul pierde.Preda permisul si politia ii mai retine inca 90 de zile permisul in perioada 15.03.-15.06.2011, fara i se deduce cele 15 zile anterioare.Total 103 zile.El trebuia sa ia permisul pe 01.06.2011 .Incepind din 15.06.2011 ii mai retine inca 30 de zile ca nu s-a prezentat la testare.Practic cele 30 de zile nu erau in continuarea celor 90 din pr verbal(hot judecat) intrucat legal perioada expira la 01.06.2011.
A facut contestatie si politia a spus ca este o masura complementara,dar fara a i se emite un act administrativ Va redau raspunsul lor., Pentru una si aceiasi contraventie se pot aplica numai o sanctiune contraventionala si una sau mai multe sanctiuni complementare".
In instanta poate invoca acest lucru INTRUCAT PE DE O PARTE SANCTIUNEA EXPIRA LA 01.06.2011 si pe de alta parte ei invoca contraventia deja executata in baza unei hotaririi a instantei.
Cu multumiri
cele 15 zile nu se deduc din sanctiune, aici nue ste in dreptul penal unde avem computarea pedepselor executate din pedeapsa finala. este problema dvs daca nu ati luat permisul inaopi in timp util. in cele 15 zile aferente dovezii de circulatie ati fi putu obtine permisul fara nici o problema. Deci, in aceasta privinta ne-am clarificat.
restul de 30 de zile este corect acordat deoarece este o noua fapta: neprezentarea pentru testarea cunostintelor. nu are nici o legatura cu pv deja contestat deoarece este o cu totul alta fapta.
Art 213 al 4 din Regulamentul de aplicare al OUG distinge clar <,Pentru stabilirea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se ia in considerare , obligatoriu,perioada cat titularul permisului nu a avut drept de circulatie pe teritoriul statului care a emis decizia>
iar art 210 alin 2 ,, Atunci cind dovada a fost fara drept de ciculatie suspendarea exercitarii opereaza din momentul aplicarii sanctiunii......"
Art 214 al 1 ,,.Art. 214. – (1) În cazul savârsirii a doua sau mai multor contraventii care atrag si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, constatate prin acelasi proces-verbal, perioada de suspendare se calculeaza prin însumarea perioadelor prevazute pentru fiecare fapta, fara ca aceasta sa depaseasca 90 de zile.
CUM sa nu poate fi deduse atunci conform dispozitiilor acestor articole?DIn moment ce legea distinge clar? MAI MULT NU I S-A ELIBERAT NICI O DOVADA DE RETINERE PT CELE 30 de zile ,cum ii poate fi ingradit acest drept fara io dovada?Am intrebat pentru ca in raspunsul sau politia a invocat prevederile art 5 pct 7 din OG 2/2001,adica invocand acelasi proces verbal.
Tocmai de aceea am intrebat de autoritate de lucru judecat
Deducere perioada
leusan
In cazul in care un permis de conducere a fa fost suspendat. 14 zile ,s-a dispus restituirea( cerificat de grefa) ca urmare a contestarii masurii,se judeca ... (vezi toată discuția)