avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... plata pe 'apa simbetei'
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

plata pe 'apa simbetei'

Buna ziua,
Am mostenit un imobil, undeva la tara. Satul are o alimentare cu apa -construita in vechiul regim care nu percepea nici o taxa pentru apa distribuita..Dupa 1990 aceasta retea a fost preluata de primarie care percepea o taxa fixa lunar, functie de numarul persoanelor din familie,care locuiau in sat.In luna iulie anul acesta, distributia a fost preluata de o companie care a dublat pretul si a pus la plata in mod egal pe toti care au imobile in acest sat desi nu locuiesc aici.Compania furnizeaza apa zilnic 30 minute, cu o presiune scazuta , timp in care distribuie cca 70 litri.
Concret in cazul meu, eu merg acolo odata pe saptamina, si de multe ori in perioada cit stau eu acolo nu prind cele 30 de minute in care curge apa.
Compania a emis pe numele meu o factura de 2 mc, la fel ca pentru o persoana care locuieste permanent.
Este acest lucru legal? Ce pot face sa platesc corect pentru cit consum ?.Este acesta un abuz, avind in vedere faptul ca eu nu am semnat nici un contract nici cu primaria nici cu aceasta companie?
Multumesc anticipat #-o
Cel mai recent răspuns: vasi49 , utilizator 17:09, 14 August 2011
va puteti monta apometru.faceti sesizare scrisa la compania de apa sa aveti un raspuns scris din partea lor.faptul ca nu aveti contract semnat este in avantajul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contorizare ika ika Recent o companie de apa a preluat distributia de apa din comuna de la primarie si distribuie 15 min. pe zi apa si a stabilit un consum pausal de 2,4 ... (vezi toată discuția)
Plata pentru un serviciu suspendat ika ika Posed o asa zisa casa de vacanta, care de fapt e o mostenire undeva la tara, unde merg odata pe saptamina, vara stind aclo 2,3 zile. Localitatea este ... (vezi toată discuția)
Canalizare in sat Gabriela Ciot Gabriela Ciot Buna ziua, ma numesc Gabriela si locuiesc in comuna Josenii-Bargaului, sat Strâmba. Avem o problema deosebit de delicata pentru care as aprecia foarte mult un ... (vezi toată discuția)