avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contorizare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contorizare

Recent o companie de apa a preluat distributia de apa din comuna de la primarie si distribuie 15 min. pe zi apa si a stabilit un consum pausal de 2,4 mc/persoan lunar.In aceasta comuna am o asa zisa casa de vacanta( de fapt o mostenire), la care merg odata pe saptamina, timp in care beneficiez cca. 50 l apa.Mentionez ca nu am domiciliul stabil in comuna, nu am incheiat nici un contract cu compania, si am contestat plata facturii ca fiind prea mare.Ca solutie tehnica compania ma obliga sa construiesc camin de bransament pe cheltuiala mea pentru contorizare-cca 700 lei.
intrebarea mea este cine are obligatia construirii caminului in care sa fie amplasat contorul?. In regulamentul lor de functionare scrie ca bransamentul, caminul si contorul apartin retelei publice.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ika , utilizator 17:21, 31 August 2011
Oare se pot consuma 2,4 mc/persoana in 15 minute?
In viziunea lor, da. Pe mine ma intereseaza cum sa procedez din punct de vedere legal, ca sa platesc exact cit consum? Concret furnizorul este obligat sa instaleze echipamentul de masurare si cele aferente lui?
george_neagu a scris:

Oare se pot consuma 2,4 mc/persoana in 15 minute?

Tehnic, da.
Oricum, este nerelavant asta.

Pausalul ala in ce baza s-a stabilit ?

Recomandare este sa va faceti caminul (se poate si in regim propriu, nu neaaparat de ei) si sa aveti contorizare. Apoi nu mai au cum sa ceara mai mult.
Pausalul s-a stabilit in baza Ordinului 29/N/1993 al MLPAT.Daca construiesc eu caminul, care costa cel putin 500 lei, se pune intrebarea: in cit timp voi amortiza costurile?, tinind cont de cantitatea de apa livrata de furnizor si de timpul cit stau eu in acel imobil.
Sigur, in varianta propusa mai multi bani se duc la companie via "apa simbetei"..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract apa ilfov - plata pausal justmematza justmematza Buna seara, Exista urmatoarea situatie: un bloc are contract cu un furnizor de apa {altul decat Apa Ilfov). Am fost instiintati de cei de la Apa Ilfov ca ei ... (vezi toată discuția)
Contor de bransament inundat si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx Caminul in care se afla contorul de bransament al blocului este inundat, apometrul - contorul este sub apa cam 30-40 de cm respectiv nu are verificare ... (vezi toată discuția)
Diferențe consum apă contor de apartament și contor general al ansamblului residențial catalin27smb catalin27smb Locuiesc într-un ansamblu rezidențial format din 8 blocuri. Fiecare apartament din complex are prevăzut un contor de apă. Fiecare bloc este prevăzut cu un ... (vezi toată discuția)