avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Plata pentru un serviciu suspendat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Plata pentru un serviciu suspendat

Posed o asa zisa casa de vacanta, care de fapt e o mostenire undeva la tara, unde merg odata pe saptamina, vara stind aclo 2,3 zile. Localitatea este alimentata zilnic timp de cca 30 minute cu apa de o companie care a preluat serviciul de la primarie.Consumul de apa este facturat si platit pausal,in baza unui contract semnat de majoritatea locuitorilor. Eu refuzind semnarea contractului invocind un articol din contract care prevede obligatia operatorului" sa asigure continuitatea serviciului de alimentare cu apa in parametri de calitate prevazuti de legislatia in vigoare", argumentind ca 30 minute nu este egal cu 24 ore.Compania de apa a emis facturi pe numele meu, am cerut sigilarea punctului de consum care este o cismea in curte .Si dupa sigilare compania emite facturi si penalitati pe numele meu. Mentionez ca sigilarea si sistarea facturarii in pausal a fost ordonata de conducerea centrala catre reprezentantul lor in zona, sigilarea facindu-se cu buletin de sigilare in dublu exemplar, cite unul pentru fiecare parte.
Ce cai legale trebuie sa urmez pentru a nu plati aceste facturi, sau incel mai rau caz sa nu ma trezesc cu poprire pe salariu?
Multumesc anticipat.
Trebuie sa aveti dovada scrisa, in acest sens, notificati compania respectiva cu confirmare de primire, descrieti situatia de fapt, mentionand ca facturile pe care le emit sunt ilegale (o factura emisa trebuie sa aiba un temei legal de ex un contract, o intelegere) si nu le veti plati chiar daca le emit. In acest fel sunteti acoperita legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pe 'apa simbetei' ika ika Buna ziua, Am mostenit un imobil, undeva la tara. Satul are o alimentare cu apa -construita in vechiul regim care nu percepea nici o taxa pentru apa ... (vezi toată discuția)
Oprire apa la tot blocul BX BX Datorita a doi datorinci din 50 care nu si-au achitat facturile la apa, asociatia a primit o notificare de la compania de apa ca vor opri apa in tot blocul ... (vezi toată discuția)
Contorizare ika ika Recent o companie de apa a preluat distributia de apa din comuna de la primarie si distribuie 15 min. pe zi apa si a stabilit un consum pausal de 2,4 ... (vezi toată discuția)