avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru viteza

Buna ziua,


Ieri ma intorceam dintr-o mica excursie, si intr-un sat din jud. Buzau m-a prins radarul cu 67 km/h. Am semnat procesul verbal pentru ca nici eu nu stiam cu cat am rulat (acul vitezometrului nu functiona), am si platit amenda pe loc ca sa nu mai umblu zilele urmatoare.

Acasa am citit procesul verbal si am vazut ca articolul trecut de politist la fapta savarsita este art. 121/1 din OUG 195/2002. Am cautat articolul respectiv si nu are nicio legatura cu fapta savarsita de mine. Deasemenea, alaturi unde trebuia sa scrie articolul care prevede sanctiunea, a trecut art. 108 si 99 din OUG 195/2002. La articolul 108 am gasit ca era de fapt fapta savarsita (dar nu a trecut si alineatul), iar la art. 99 nu era nicio legatura cu sanctiunea.

Nici la "Alte mentiuni" nu e trecut nimic desi stiu ca trebuia sa ma intrebe pe mine daca am de facut metiuni.

Pot face contestatie pentru anularea pv daca am platit amenda pe loc? O alta intrebare e daca pot trimite contestatia impreuna cu copiile aferente prin posta, pentru ca eu sunt din Braila iar contestatia trebuie sa o fac la Judecatoria Pogoanele, jud. Buzau.


Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: NastyLucke , utilizator 19:17, 15 August 2011
De trimis actiunea se poate si prin posta, dar o sa va citeze la termen .
Avand in vedere ca PV e semnat de d-voastra si amenda platita , se prezuma ca sunteti de acord cu cele consemnate.
Parerea mea este ca nu aveti castig de cauza, pentru ca anularea PV se face in conditii stricte prevazute de lege ( nume, adresa, data, semnatura,...)
Da, puteti contesta pv-ul. Trimtiteti prin posta catre Judecatorie.
Contestatia poate fi trimisa prin posta cu confirmare de primire si puteti cere ca judecarea sa se faca in lipsa ca sa nu va mai deplasati pana la Pogoanele.
Ultima modificare: Luni, 15 August 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Dar as avea vreo sansa sa castig?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă auto, aplicare eronată sancțiune. ce șanse de reușită ar avea contestarea pv? eduard1987 eduard1987 Buna ziua Am primit o amenda auto ptr depasirea vitezei legale pe un tronson de drum cu 70km/h limita. Amenda este pentru viteza de 86km/h, scrisa si in PV ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal - articol scris gresit eduard100 eduard100 Buna seara, se poate anula prin contestatie un proces verbal de constatare si sanctionare a unei contraventii (Politia Locala) daca articolul scris de agent nu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal mai malcos malcos Buna ziua. Mi s-a intocmit un pv pentru folosirea telefonului mobil in timpul mersului. In p.v. scrie asa \\"fapta savarsita este prevazuta de art. 108/1/A/2 ... (vezi toată discuția)