avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Publicitate SC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Publicitate SC

Buna ziua !
Detin in chirie un spatiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinte.
Fara a platii sau discuta cu vreo persoana juridica sau fizica ....in urma cu un an am afisat pe peretele lateral al blocului de locuinte(pe perete nu la geam) un benner publicitar.Nu detin nici un fel de autorizatie in acest sens.
Acum locatarii blocului imi solicita sa iau bennerul jos ...lucru cu care sunt deacord...insa ....in acelasi timp locatarii au montat pe acoperisul spatiului comercial o schela metalica si au inceput sa izileze termic blocul.,existand posibilitatea sa imi gaureasca cartonul care imi izoleaza acoperisul , acoperis pe care l-am reparat in primavara acestui an (desii sunt chiriasa )
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti :
1.Care este modul de intrare in legalitate al meu in vederea afisarii in continuare a acestui benner publicitar.(ce autorizati sau accept am nevoie...si care este sanctiunea in caz contrar)
2.Ce autorizatii sau accept aveau nevoie locatarii in vederea asezarii schelei metalice pe acoperisul spatiului comercial in care sunt cu chirie si care sunt sanctiunile in caz contrar pentru firma care izoleaza (fara proiect) si locatarii care au comandat lucrarea ?
3.Cui trebuie sa ma adresez in vederea solutionarii "conflictului"(eu nu am spus inca nimic nimanui)
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: alexandruteutisan , utilizator 12:59, 15 August 2011
In legatura cu benneru nu ati procedat corect acel perete are propietar si trebuie consultat obligatoriu in caz contrar se coate rezilia contractu. iar cu izolatia si schela care a fost montata nu poate nu chirias sa inpuna unui propietar ce,cum si cind sa-si faca reabilitarea imobilului si cu izolatia, daca o strica o repara cine o strica daca o cere pot propietaru Daca intelegeti SINTETI CHIRIASA acelui spatiu si va adresati propietarului acelui spatiu cu ori ce problema care va memultumeste.!!
Da recunosc ca nu am procedat bine cu bennerul ...de aceea si intrebam cum pot intra in legalitate ...si de aceea nici nu m-am opus ca bennerul sa fie dat jos.
Proprietarului spatiului nu i sa cerut acceptul sa se monteze schela metalica .spatiul comercial are acoperisul in afara blocului de locatari, zidul blocului incepand de pe acoperisul spatiului cu etajul1,reparatia acoperisului (izolatia cu carton bituminos )tocmai am efectuat-o eu in primavara...iar schela metalica de 4 etaje ....in mod cert o va gaurii...astfel ca eu voi fi nevoita din nou sa izolez....fiindca imi va strica marfa in caz contrar :(
V-am trimis un mesaj privat,cititil, vad ca trebuie sa va scriu aiti sa citeasca toti : s-a nu uitam cine e propietar si cine e chirias: ori ce problema va adresati propietarului. Iar daca asociatia de propitari au stabilit ca se face izolatia SE SI FACE cu si fara acordu dumneavoastra ca chiriasa si in cea ce priveste O JUMATATE DE METRU de la peretele blocului cste spatiu comun de propietate. Ori care face izolatia stie sa amllaseze schela fara a distruge izolatia pe care va fi nevoit sa o repare pe costu lui E CLAR ACUM.!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare schele pe acoperis fara acordul proprietarului june june Locuiesc la parter unui bloc intr-un apartament cu balcon construit de fostii proprietari. Acum 2 zile echipa de muncitori care izoleaza in exterior ... (vezi toată discuția)
Izolatie exterioara grin grin Suntem pe o scara 8 proprietari; 7 dorim sa facem repararea fatadei blocului ,iar 1 locatar nu vrea sub nici o forma sa fie de acord cu cei 7 binevoitori. ... (vezi toată discuția)
Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)