avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati la intretinere

Buna ziua,
As dori sa aflu si eu raspunsul la urmatoarea situatie cu care s-a confruntat fratele meu.
Anul trecut a avut restanta la intretinere o suma importanta pe care a platit-o, fiind scutit de penalitati( cred ca prin luna septembrie s-a intamplat)
Acum este in intarziere cu intretinerea pe 2 luni iar casiera de la asociatie i-a spus ca daca nu plateste ii va adauga la plata penaliatatile anulate anul trecut, CA ASA SPUNE LEGEA.
De aceea va rog sa imi spuneti daca este adevarat si unde pot citi si eu legea respectiva?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:50, 15 August 2011
Este Legea 175/2010 publicata in M.O. 502 din 20.07.2010.
O gasiti aici pe forum unde s-a comentat mult pe acest subiect.
Pentru M.O. dati clic pe adresa:
[ link extern ]

In baza acestei legi ati fost scutit de la plata penalizarilor. Dar atunci cand ati obtinut scutirea de penalizari, ati facut cerere, ati dus dovezi ale veniturilor s.a.m.d. si probabil s-a intocmit un angajament, o intelegere cu asociatia de proprietari. Daca in acea intelegere v-ati angajat sa platiti lunar intretinerea si daca acolo ati fost deacord ca in cazul cand veti avea din nou restante o sa vi se repuna la plata penalizarile scutite, este posibil ca acum sa se puna in practica aceasta clauza.
Depinde de ce angajament, intelegere ati semnat atunci cu asociatia.
cuantumul penalitatilor este stabilit de catre adunarea generala a asociatiei, prin precizarea acestuia intr-un proces verbal si este valabil pe o perioada de un an de zile calendaristic de la data procesului verbal. nu se aplica retroactiv. pentru cele doua luni de intarziere se pot percepe penalitati, insa nu si pentru restantele de anul trecut.
Interventie moderator
@gabicraiu
De unde ati scos aceste informatii despre penalizari ..... stabilite in AG....cu valabilitate de un an de zile......... etc?

Ca sa nu lungim discutia prea mult, sunt informatii cu totul si cu totul eronate.
Va rog cititi legea 230/2007, HG 1588/2007 si legea 175/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante intretinere dionutz dionutz am citit la dv pe site despre un proiect de lege care prevede ca legea 175 din 2010 sa-si prelungeasca efectul pana in iunie 2012.nu am mai gasit alte detalii ... (vezi toată discuția)
Legea 175/16.07.2010 hriscu hriscu Buna ziua. Am si eu nevoie de un raspuns de la o persoana avizata. Suntem o familie alcatuita din 2 persoane: mama (pensionara cu un venit de 766 lei/luna) si ... (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)