avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii neincasate, persoana decedata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii neincasate, persoana decedata

Buna ziua,


Am sa caut sa sintetizez situatia, pe cat este posibil. Asadar, o matusa de-a mea a fost internata in spital in urma cu aprox 4 luni. Nefiind acasa, pensia din prima luna de absenta (cred ca era aprilie) a fost adusa de catre postas si platita, in mod fraudulos, unui vecin. Ce a facut vecinul acela cu pensia (o suma marisoara, de peste 20 de milioane), nu face obiectul acestei discutii.

In urma interventiei mele (matusa era in viata, in spital), a doua pensie nu a mai fost platita nimanui (asadar, matusa traia). Dupa inca o luna, matusa a decedat tot in spital, fara sa incaseze in continuare nicio pensie inca de la data internarii. .

Intrebarea mea se refera la soarta celor doua pensii neincasate pana la data decesului. Am informatii contradictorii - de la Casa de pensii mi s-a spus ca banii raman in proprietatea statului, insa de pe forum am citit ca ei se supun regimului de mostenire / incasare normal. Precizez ca sunt unicul mostenitor, insa urmeaza in cateva zile sa incep procedura de succesiune.

Intrebarea este, asadar: care sunt actele necesare in vederea incasarii acestor bani si unde anume ar trebui actele depuse ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: noiklosa , utilizator 22:03, 1 Septembrie 2011
Incercati sa rezolvati maiintai problema amiabil.
Daca nu veti reusi puteti actiona in judecata si posta romana si postasul in solidar.
Puteti depune si o plangere la politie daca nu doriti un proces civil care ar putea dura mai mult timp...si va trebui sa timbrati la valoarea pretentiilor...
Imi dau seama ca asta este calea pe care Posta in mod cert ma va forta sa o urmez, insa ce mi se pare absurd si de neiertat in atare situatie este ca Diriginta Oficiului Postal, in loc sa fie cooperanta si sa imi ofere amanunte despre aceasta situatie, complica ea singura problema, refuzand sa imi dea orice date sub pretextul ca nu sunt... persoana decedata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios - localitate instanta noiklosa noiklosa Am incercat, fara succes, sa obtin doua raspunsuri simple de la un spital, respectiv un oficiu postal, in legatura cu niste probleme ce tin de o ruda defuncta, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire - se da următoarea speță: -defuncta nu ... Derek88 Derek88 Dezbatere moștenire - se da următoarea speță: -defuncta nu avea copii, doar 2 surori care au decedat și ele, -cele 2 surori au avut copii, -unii din ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)