avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contencios - localitate instanta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contencios - localitate instanta

Am incercat, fara succes, sa obtin doua raspunsuri simple de la un spital, respectiv un oficiu postal, in legatura cu niste probleme ce tin de o ruda defuncta, al carei mostenitor sunt (nu intru in amanunte in ceea ce priveste speta cererilor, datele oricum erau clar la dispozitia celor carora le-am dat si unde inregistrat cererea).

Am sa caut sa mai insist sa mi se prezinte aceste raspunsuri, insa in cazul in care nu gasesc intelegere, probabil ca trebuie sa atac pe contencios. Intrebarea mea este unde anume depun plangerea, la instanta de lo locul meu de domiciliu sau la instanta de la adresa (orasul) unde este spitalul, respectiv oficiul postal ?
Cel mai recent răspuns: noiklosa , utilizator 18:18, 19 Septembrie 2011
cf art 165 din lg 95/2006 spitalele au personalitate juridica dar oficiile postale nu . cel mai probabil ca piritul poate fi Directia Regionala de Posta sau oficiul Judetean.

pe de alta parte, Posta este o companie privata si nu o autoritate publica deci o actiune in contencios este inadmisibila.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
Mihai Costache, Avocat
OK, deci daca Posta refuza sa imi dea o pozitie oficiala cu privire la o posibila frauda comisa de un postas, fac plangere la Politie ?
faceti degeaba plingere la politie deoarece posta este o companie privata si nu este obligata sa raspunda la orice adresa / notificare primeste spre deosebire de i autoritate publica. cu atit mai mult cu cit este implicata intr-un dosar penal ca si parte responsabila civilmente (inteleg ca exista o plingere mpotriva unui postat, ptr frauda).

este dreptul ei sa nu raspunda la intrebari privind o ancheta penala in curs de desfasurare. Daca ar fi clientul meu, i-as sugera acelasi sfat.
Nu m-am facut inteles. Un postas pare ca a furat, in cardasie din cate se deduce cu sefa oficiului postal, peste 100 de milioane de lei din pensia unei rude de-a mele. Povestea e mai complexa, nu are rost sa punem aici amanunte inutile. Pensia a fost, adica, platita - chipurile - unui individ necunoscut, fara semnatura, fara procura, chit ca pensionarul era internat.
Am semnalat problema dirigintei, in scris, cerand sa mi se comunice date despre postas. Exista martori, vecini care stiu cum a mers frauda, in fine, deci povestea este clara din punctul meu de vedere, si nu numai.
Din cate vad, insa, la sesizarea mea catre diriginta care stia de problema asta de luni de zile si nu a luat nicio masura, nu mi s-a dat niciun raspuns. Eu nu prea inteleg de ce o plangere la politie in ceea ce priveste furtul comis de postas nu ar fi fezabil. Si nu inteleg cum este compania asta privata, cand are ca si actionar majoritar statul roman.
In fine, daca la Politie nu este cazul sa semnalezi cand se fura o suma importanta, as pune eu, atunci care ar fi calea de atac ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii neincasate, persoana decedata noiklosa noiklosa Buna ziua, Am sa caut sa sintetizez situatia, pe cat este posibil. Asadar, o matusa de-a mea a fost internata in spital in urma cu aprox 4 luni. Nefiind ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei ContSters141851 ContSters141851 Buna!Va rog sa ma ajutati!Toate plicurile primite la cutia postala sunt deschise de anumiti vecini(stiu sigur cine).Facturile sunt lasate inapoi ... (vezi toată discuția)
Petitie unitate spitaliceasca noiklosa noiklosa Buna ziua, Am depus o cerere la un spital bucurestean mare, in care doream sa aflu cateva amanunte despre o ruda care a fost internata acolo si a decedat. ... (vezi toată discuția)