avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Petitie unitate spitaliceasca
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Petitie unitate spitaliceasca

Buna ziua,

Am depus o cerere la un spital bucurestean mare, in care doream sa aflu cateva amanunte despre o ruda care a fost internata acolo si a decedat.
La depunerea la registratura, duduia care a semnat de primire si a dat recipisa a comentat acru ca spitalul are o casa de avocatura care nu ii permite sa raspunda la astfel de cereri, dat fiind riscul de a avea procese.

In fine, ideea e ca nu am nicio suparare pe spital, eu am nevoie de un act semnat de catre ei in care sa scrie perioada internarii unei rude pe care am mostenit-o, diagnosticul la internare, plus data exacta a decesului (e o poveste lunga cu data asta exacta, nu are rost sa o descriu aici, pentru ca nu acesta este subiectul intrebarii de fata).

Evident ca am atasat documente precum copii dupa CI-ul meu, dupa act deces, dupa act mostenire ca sa se vada ca am o calitate fata de persoana decedata.

Au trecut deja 3 saptamani fara sa primesc niciun raspuns. Care ar fi pasii pentru a obtine, totusi, aceste date ? Spitalul este asimilat unei institutii publice, ca sa ii pot actiona in instanta pe contencios si sa reclam faptul ca nu mi s-a raspuns in termenul legal ?
Cel mai recent răspuns: noiklosa , utilizator 17:03, 6 Septembrie 2011
Buna ziua,
Fireste ca aveti acest drept si puteti sa ij actionati in contencios.
Insa pana una alta ar fi binee sa depuneti o sesisare si la colegiul medicilor.
Cu stima!
Medicii nu au nicio vina, ei si-au facut datoria dpdv profesional, problema tine de management, pentru ca administratia, nu medicii, pare sa nu reactioneze, desi inteleg ca este de datoria lor, conform legii sa raspunda la cererile cetatenilor. Am mai auzit insa o opinie din partea unei persoane cu o functie de conducere intr=un alt spital, precum ca aceste date "sunt cu caracter confidential si personal", in sensul ca numai persoana care a fost internata poate solicita... DATA DECESULUI ACESTEIA !!! Incredibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces la dosarul pacientilor decedati in spital mitachealina mitachealina Dosarul pacientilor decedati in spital la cateva zile dupa operatie poate fi consultat de catre familie? Unde se poate cere o copie al acordului persoanei ... (vezi toată discuția)
Pensii neincasate, persoana decedata noiklosa noiklosa Buna ziua, Am sa caut sa sintetizez situatia, pe cat este posibil. Asadar, o matusa de-a mea a fost internata in spital in urma cu aprox 4 luni. Nefiind ... (vezi toată discuția)
Mostenitor rezervatar popica208 popica208 Buna ziua! am fost chemat i judecata de un cumnat al bunicului caruia bunicul i-a lasat un testament , o casa iar bunicul a decedat de peste un an iar eu nu am ... (vezi toată discuția)