avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere redeschidere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere redeschidere divort

Buna ziua!
In iunie am avut prima infatisare a divortului deschis de mine (divort prin acord, cu minori) dar lipsind amandoi (copilul era bolnav) am fost instiintati ca judecata a fost suspendata. Am intrebat un avocat ce se intampla mai departe si mi-a zis ca daca nu redeschid, dupa 1 an se inchide dosarul, suspendarea fiind pe 1 an. Daca vreau sa continui divortul trebuie sa dereschid, sa fac din nou cerere si sa platesc din nou aceleasi taxe.
Va rog sa-mi confirmati daca platesc din nou taxa de timbru si timbrul judiciar si sa ma indrumati cum sa redactez cererea de redeschidere (exista un model?), cred ca trebuie sa specific nr. dosarului ...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:32, 21 Noiembrie 2011
Este necesar sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei prin care sa solicitati repunerea cauzei pe rol.
Cererea se formuleaza evident pe nr. de dosar a carei repunere pe rol se solicita.
Se anexeaza taxa de timbru si timbru jud. in cuantum de 1/ 2 din cat s-a timbrat initial, deci:
-taxa de timbru de 19.5 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei.
Multumesc, dna. avocat!
Cererea trebuie sa se asemene cu prima - ex. sa scriu despre neintelegeri iremediabile, sa numesc martorul - sau doar trec numele partilor si solicitarile mele, alaturi de nr. dosarului?
Nu, in cerere se solicita doar repunerea cauzei pe rol .
Cererea se depune in dublu exemplar, un exemplar ramane la instanta, iar pe cel de-al doilea solicitati viza inregistrarii cererii si apoi il pastrati la dvs. pentru a avea o dovada a datei inregistrarii cererii.
simonette12 a scris:

Este necesar sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei prin care sa solicitati repunerea cauzei pe rol.
Cererea se formuleaza evident pe nr. de dosar a carei repunere pe rol se solicita.
Se anexeaza taxa de timbru si timbru jud. in cuantum de 1/ 2 din cat s-a timbrat initial, deci:
-taxa de timbru de 19.5 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei.


Buna seara!
Daca redeschid (iarasi a intervenit ceva si nu ne-am putut prezenta) raman aceste sume sau 1/2 din ele?
Inca ceva: cand primesc citatia se precizeaza ca judecata se poate face in lipsa, totusi daca nu ma prezint primesc raspuns ca nu s-a putut face ... banuiesc pentru ca este vorba despre un minor ... dar nu exista informatia (divort cu minori) intr-o baza de date, astfel incat sa se precizeze de la inceput ca judecata nu se face in lipsa?
Multumesc!
Eu va sugerez sa va puneti de acord cu sotul si sa mergeti la un notar impreuna cand ... aveti timp.

Alte discuții în legătură

Cerere pentru repunerea pe rol a unei cauze suspendate pentru lipsa partilor gabriela_munteanu gabriela_munteanu In urma neprezentarii niciuneia dintre parti la primul termen de juddecata a procesului de divort, acesta a fost suspendat. Ce trebuie sa contina cererea pe ... (vezi toată discuția)
Cerere de ordonanta presedintiala oarecum concomitenta cu apelul elena20a elena20a In 4.06.2013, a fost respins apelul in procesul de divort. La sedinta din dosarul de ordonanta presedintiala din 6.06.2013, nu a fost niciuna dintre ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces conform art. 244, pct. 1 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Procesul a fost suspendat in baza art 244 p.1 in 25 ianuarie. Incheierea prin care s-a dispus suspendarea se comunica partilor aflate in proces? ... (vezi toată discuția)