avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere redeschidere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere redeschidere divort

Buna ziua!
In iunie am avut prima infatisare a divortului deschis de mine (divort prin acord, cu minori) dar lipsind amandoi (copilul era bolnav) am fost instiintati ca judecata a fost suspendata. Am intrebat un avocat ce se intampla mai departe si mi-a zis ca daca nu redeschid, dupa 1 an se inchide dosarul, suspendarea fiind pe 1 an. Daca vreau sa continui divortul trebuie sa dereschid, sa fac din nou cerere si sa platesc din nou aceleasi taxe.
Va rog sa-mi confirmati daca platesc din nou taxa de timbru si timbrul judiciar si sa ma indrumati cum sa redactez cererea de redeschidere (exista un model?), cred ca trebuie sa specific nr. dosarului ...
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:32, 21 Noiembrie 2011
lara12 a scris:

Eu va sugerez sa va puneti de acord cu sotul si sa mergeti la un notar impreuna cand ... aveti timp.


Da, mi-a mai fost sugerata aceasta idee dar am cautat pe net si am aflat ca este valabil doar in situatia cand nu exista copil in acea familie ... Dvs. ce stiti? Divortul cu minori se poate desface la notar?
Taxa de timbru in cuantum de 19.5 lei si taxa de timbru de 0,15 lei se achita din nou pentru cererea de repunere pe rol.
Citatiile sunt formulare tipizate si au deci acelasi continut indiferent de obiectul dosarului, prin urmare mentiunea "judecata se poate face si in lipsa "nu este aplicabila divortului.
In divort partile se vor prezenta in persoana conform art.614 c.proc.civ.,cu exceptiile prevazute de text, cand se vor putea prezenta prin mandatar.
Art. 614
In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru repunerea pe rol a unei cauze suspendate pentru lipsa partilor gabriela_munteanu gabriela_munteanu In urma neprezentarii niciuneia dintre parti la primul termen de juddecata a procesului de divort, acesta a fost suspendat. Ce trebuie sa contina cererea pe ... (vezi toată discuția)
Cerere de ordonanta presedintiala oarecum concomitenta cu apelul elena20a elena20a In 4.06.2013, a fost respins apelul in procesul de divort. La sedinta din dosarul de ordonanta presedintiala din 6.06.2013, nu a fost niciuna dintre ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces conform art. 244, pct. 1 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Procesul a fost suspendat in baza art 244 p.1 in 25 ianuarie. Incheierea prin care s-a dispus suspendarea se comunica partilor aflate in proces? ... (vezi toată discuția)