avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

daca detin cota de 5/8 din casa,asta insumand 2/8 contract de intretinere plus mostenire 3/8,si incerc sa fac iesire din indiviziune cu despagubire cota parte a coproprietarului am sanse sa mi se atribuie mie?asta in conditiile in care eu am mai putin teren decit coproprietarul,in urma unui contract de donatie.
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 22:27, 15 August 2011
Inteleg ca celalalt coproprietar care are 3/8 din casa va tulbura posesia si traiul impreuna a devenit imposibil si doriti sa procedati la o iesire din indiviziune cu despagubire. Acest lucru se poate face pe cale amiabila la Notar sau pe cale de judecata la Judecatoria de care apartine imobilul. Bafta.
dar ma ajuta cu ceva ca am contract de intretinere fata de coproprietar care este mostenitor.adica am un as in maneca?.am inecrcat la notar ramine instanta.eu vreau ce e acolo la fel ca si coproprietarul.cum decide instanta?cel care are teren mai mult sa despagubeasca sau cel care are parte din casa mai mare sa despagubeasca...pe certificatul de mostenitor se specifica caci x(tatal coproprietarului)doreste sa instraineze cota parte.dar nu s-a mai instrainat,a decedat in urma cu multi ani.ajuta cumva acest text scris pe acel certificat?
da, aveti sanse ca instanta sa va atribuie dvs casa si sa platiti sulta celuilalt coproprietar.
Iertati-ma daca nu am inteles eu bine, defunctul dorea sa va instraineze dvs? In acest caz, dvs. aveti un drept de creanta, pentru ca obligatia unui promitent vanzator se transmite prin mostenire, iar mostenitorul promitentului poate fi obligat sa va vanda. Insa e problema prescriptiei de 3 ani ptr.introducerea actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mariabudriga mariabudriga Detin dupa sotul meu decedat, 1/8 dintr-un teren si 1/8 dintr-o casa. Restul pana la 100% il detin cei trei frati ai acestuia. Eu locuiesc in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)
Indiviziune Aelrih Aelrih Buna ziua, Imi cer scuze ca va supun atentiei problema mea insa as vrea sa stiu ce tebuie sa fac. In urma cu 14 ani impreuna cu fratele meu si mama am ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune PP PP Buna, Am cateva intrebari referitoare la o actiune de iesire din indiviziune rezultata in urma unei succesiuni dupa bunica mea in urma careia mama mea a ... (vezi toată discuția)