avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conduc in Romania?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conduc in Romania?

Buna ziua!
Anul trecut mi-a fost suspendat permisul de conducere timp de 12 luni pentru :" failing to provide specimen for analysis " ,adica : nu am vrut sa dau probe biologice la testul cu etilotestul, in Anglia. Am refuzat, am avut proces, sentinta: permisul suspendat 12 luni si amenda 250 de lire. Ideea e ca nu mai am mult, mai sunt 3 luni si imi iau permisul inapoi, dar plec in vacanta in Romania. Am voie sa conduc in Romania?
Mentionez ca permisul,romanesc, l-am predat pe loc dupa sentinta.
Am intrebat inainte sa ies din sala daca am voie sa conduc in Romania dar am primit un raspuns evaziv..un "da " nu foarte convingator.
Am sunat acasa , un prieten care lucreaza la politia romana si mi-a spus ca in baza de date apar ca si cand nu as fi suspendat si ca nu vede de ce nu as putea conduce, recomandandu-mi sa spun ca l-am uitat acasa daca sunt oprit, asta se intampla acum vreo 6 luni.
Acum cer si eu un sfat, o opinie profesionala, si va rog daca imi dati un raspuns as dori si argumentul legal.

Multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: florinbalau , utilizator 14:13, 18 August 2011
Cum singur a-i precizat :permisu,romanesc,l-am predat pe loc dupa sentinta: E un viciu de comunicare . Daca iti suspenda sau anuleaza (cazu tau) dreptu de conducere: la Constanti poti conduce la Satu Mare: Permisu este international poti conduce si chiar lucra ca sofer cu acelas permis eliberat in Romania, si in Spania, Italia,Anglia, Franta, Germania,etc. Cind ai predat permisu tia dat o dovada pentru permis ce scrie pe ia Valabila pe teritoru Angliei .
Sincer, nu am inteles nimic din raspunsul tau. Am incercat sa ignor gramatica, dar nici asa nu am reusit.
MAI PE ROMANESTE NU! NU. acum ai inteles Ati raspund din Spania calculatoru meu nu are toate caracterele ca si cel din tara, si eu lucrez ca sofer si ma pazesc ca dracu de tamaie sa nu-mi ridice permisu .
Poate cineva sa imi explice de ce am voie, sau nu am voie sa conduc? Multumesc
Pai, daca ati predat permisul, cum circulati?

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in germania Florin nikko1987 Florin nikko1987 Mi sa suspendat permisu in germania pe 1 lună, pot sa conduc in românia? Mentionez ca permisu l-am predat în germania (vezi toată discuția)
Buna ziua ionut12362918 ionut12362918 Am si eu o mica nelamurire mia venit comunicare de hotarare acasa cu termen de apel in 30 hotararea este in favoarea lor eu am pkerdut cazu dar am permisu si ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, suspendare 2 ani permis silvas silvas daca am avut suspendare 2 ani din 2014 cand sa intamplat si anul asta expira suspendarea de permis nu scrie nici intrun act daca e suspendat sau anulat,lam ... (vezi toată discuția)