avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care ar fi urmatori pasii ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care ar fi urmatori pasii ?

In data de 12.08 . 2011 instanta sa pronuntat in legatura cu o ordonanţă preşedinţială de încredinţare minor .Solutie: Încredinţează spre creştere şi educare minora M.A.A. la reclamantul M.D.S., până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei ce face obiectul Dosarului nr. 684/220/2011. Prezenta ordonanţă are caracter vremelnic , producând efecte până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a procesului ce face obiectul Dosarului nr. 684/220/2011. Definitivă şi executorie , fără somaţie şi fără termen. Cu drept de recurs , în termen de 5 zile de la comunicare. Inteleg ca trebuie sa astept acel timp de recurs . Fetita se afla in Spania si ma gindesc ca mama o sa se opuna sa aduca fata in romania . CARE SUNT URMATORI PASI PE CARE AR TREBUI SA-I PARCURG SE POATE PEDEPSI PENAL NE RESPECTAREA SENTINTEI ? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: yarrrns , utilizator 19:14, 15 August 2011
Spania face parte din UE, apelati la un executor judecatoresc, pentru a emite de urgenta, "Somatie", catre autoritatile din Spania sa o oblige pe mama copilului sa se supuna Hotararii judecatoresti .:((
nu puteti pune in executare sentinta pana cand nu va deveni definitiva. adica pana nu va trece intervalul de 5 zile in care partea adversa putea sa promoveze recurs.
DA SUNT CONVINS CA TREBUIE SA ASTEPT INTERVALUL DE 5 ZILE DE A FACE RECURS . SI DACA NU FACE RECURS ATUNCI TREBUIE SA FAC SI O PLINGERE PENALA LA POLITIE S-AU LA UN EXECUTOR DIN ROMANIA S-AU SPANIA , PENTRU CA MAMA SI MINORA SUNT IN SPANIA , EU AM SI O PLINGERE LA AMBASADA ROMANA DIN MADRID CUM MAMA MINOREI A OPRIT MINORA IN SPANIA SI TOT O DATA SI LA O SECTIE DE POLITIE DIN MADRID .

Nu cred ca este necesar sa faceti o plangere penala in acest sens.
Este de stiut faptul ca, termenul de 5 zile se calculeaza de la data comunicarii hotararii catre parata.
dupa expirarea intervalului de cinci zile mergeti la arhiva judecatoriei pt a solicita legalizarea sentintei. apoi puteti pune in executare hotararea. daca nu veti reusi sa luati copilul ar fi bine de depus plangere penala impotriva mamei copilului la politie pt nerespectarea hotararilor judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)
Un ajutor din partea dumneavoastra yarrrns yarrrns Sotia mea este plecata in Spania din luna Martie 2011 si nu are un loc de munca , si locuieste impreuna cu sora ei si cumnatul ei cetatian spaniol mult mai in ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Pe scurt, intrebarea vizieaza daca parintele la care nu s-a stabilit domiciliul minorului se poate deplasa in strainatate cu minorul in baza hotararii ... (vezi toată discuția)