avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contopire pedepse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contopire pedepse

fiul meu are mai multe pedepse cu inchisoare si anume vreo 4 de 1 an si 6 luni, una de 4 luni una de 2 ani, una de 2 ani si 4 luni si una de 2 ani si 6 luni cu suspendare sub supraveghere ramasa definitiva dupa ce a fost arestat preventiv pentru pedeapsa de 2 ani
.La data cand s a pronuntat sentinta pt pedeapsa pt care a fost arestat i s a anulat pedeasa cu suspendare si s au contopit cele doua fapte conf art 86^5 cu referire la art 85.Acum la contopirea tuturor pedepselor suspendarea o sa fie anulata sau revocata?
faptele fiind facute in minorat si savarsite toate pana la ramanerea definitiva a sentintei cu suspendare.care ar putea fi sentinta finala(cu aproximatie)?
Cu aproximaţie, cum spuneţi, pedepsele se descontopesc, urmând a se stabili iarăşi pedeapsă pentru fiecare dintre infracţiunile concurente( nu avem recidivă fiind vorba despre un minor) , apoi, conform regulilor de la concursul de infracţiuni , de se va aplica pedeapsa cea mai grea, la care se poate adăuga un spor.
Teoretic, dacă pedeapsa rezultantă nu ar depăşi 3 ani, ar putea fi dispusă din nou pedeapsă suspendării cu supraveghere.
nu mai e cazul de suspendare el fiind inchis si are efectuat pana acum 1 an si 9 luni inchisoare.Si eu astept solutia definitiva pt a sti cat mai are pana a implini fractia de pedeapsa.Dar ceea ce ma macina este pedeapsa cu suspendare daca se anuleaza conf art85 sau se revoca conf art 83
.
emilianastasa a scris:

asta stiu dar voiam o parere referitor la suspendare si celelalte pedepse daca se contopesc sau se alatura suspendarea

Se va ajunge la situatia de a executa pedeapsa cea mai mare la care se poate aplica sau nu un spor.
Ceea ce a executat se va scadea din noua pedeapsa care se va aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)
patru dosare penale - contopire pedepse, posibilitate eliberare conditionata maneageorge99 maneageorge99 Buna ziua !Am ispasit 2 ani dintr-o pedeapsa cu executare de 4 ani si m-am eliberat conditionat in iarna anului 1998. In anul 2000 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Contopire si spor de pedeapsa puncuskaa puncuskaa am o pedeapsa de 3 ani cu suspendare sub supraveghere (5 pedepse contopite din care cea mai grea de 2 ani plus 1 an spor) si acum am fost condamnat la 1 an 6 ... (vezi toată discuția)