avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract de vc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract de vc

Situatie:

O persoana X face un credit ipotecar, ipoteca punandu-se pe casa unei rudeY. Datorita cresterii monedei euro si temandu-se ca banca va cere alte garantii, persoanaX in cauza isi vinde casa in care locuieste rudeiY care si-a ipotecat casa. De 2 luni persoanaX nu mai plateste ratele si se ajunge la executare silita,banca nerecuperandu-si banii. Ca atare, banca se indreapta spre cealalta casa pe care persoanaX a vandut-o, considerand vanzarea frauduloasa si simulata.
Ce sanse sunt ca sa se obtina anularea contractului de vc incheiat intre cele 2 rude? Este obligata rudaY care a garantat cu propria casa sa renunte in favoarea bancii la casa pe care a cumparat-o de la persoanaX?

Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 00:17, 16 August 2011
depinde de probe, de avocati si de cum se pne problema fiindca s-ar putea cere desfiintarea contractului de vanzare-cumparare.
Este necesar sa se dovedeasca, in mod cert, ca vanzarea s-a facut in frauda creditorului.
Este prezumata buna-credinta pana la proba contrara.
Intr-adevar depinde de avocati B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)
Ipoteca... cezar24ro cezar24ro Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati, nu am nicio idee iar situatia in care ma aflu este foarte delicata. Acum 1 an jumate: Mama mea a contractat un ... (vezi toată discuția)
Se poate face executarea silita a unui apartament deja ipotecat de alta banca? TANASE SIMONA TANASE SIMONA Am luat acum cativa ani niste credite la anumite banci.unul dintre ele este ipotecar si sunt cu plata la zi .la celelalte sunt cu cateva luni ... (vezi toată discuția)