avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca...

Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati, nu am nicio idee iar situatia in care ma aflu este foarte delicata.

Acum 1 an jumate:

Mama mea a contractat un credit de nevoi personale cu garantie ipotecara iar eu am fost cel care a girat-o cu apartamentul in care locuiesc personal.

In prezent:

Mama s-a imbolnavit de inima, e bugetara (risca sa fie disponibilizata), iar eu am fost dat in judecata de catre fostul proprietar al apartamentului in care locuiesc si cu care am girat-o pe mama, pentru anularea actului de vanzare-cumparare.

De precizat ca mama locuieste intr-un alt apartament, proprietate personala a ei, neimplicat in mod direct in nicio actiune bancara.

Din ce-am inteles, daca eu pierd procesul cu fostul proprietar, cf. contractului de ipoteca, atat eu cat si mama, ne obligam sa consolidam garantia ipotecara cedand bancii orice fel de drepturi in bani si imobile, in cazul in care garantia ipotecare initiala se deterioreaza sau dispare sau etc.

Asadar, mama ar fi obligata sa-si aduca propriul apartament ca garantie imobiliara, in cazul in care eu pierd apartamentul cu care am girat creditul ei.
Si mai risca sa fie si disponibilizata si e si cu un picior in spital. Pe scurt, are toate sansele sa ajunga in strada intr-un viitor apropiat.

Ce pot face ? Cum ii pot proteja apartamentul, asa incat in cazul in care imobilul cu care am garantat creditul mamei revine fostului proprietar ?

Ce solutii am ca banca sa "nu se poata atinge" de apartamentul mamei ?

Va rog frumos sa-mi dati niste sugestii, niste sfaturi, pentru a rezolva aceasta situatie. Ea e speriata si e la cativa pasi de a intra in spital iar veniturile ei sunt mici.

Tatal meu a murit iar eu nu lucrez.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
cezar24ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:12, 25 Mai 2010
vinde-l cit mai repede unei persoane care sa nu fie ruda cu mama dvs. este cea mai rapida varianta insa si ea va costa ceva bani (taxe notariale). daca mama dvs nu a declarat la acordarea creditului ca este proprietara atunci banca nu are nici un motiv sa verifice apartamentul si sa afle despre vinzare. banca nu va face decit o adresa catre primarie iar in cazul unui raspuns negativ nu va face nimic altceva legat de apartament.
Multumesc. Nu exista chiar nicio alta cale ? E aproape imposibil sa pot avea incredere in cineva pe perioada asta. Oricine, pana si cei mai apropiati ar fi in stare sa ne insele increderea. Sunt vremurile care sunt iar cele care urmeaza pare-se vor fi si mai intunecate.

Un contract cu vreo clauza intre mine si mama mea, nu se poate ?
sunteti rude de grd I si se prezuma ca respectivele contracte sunt facute in frauda creditorilor.
Am citit ceva despre un 'Contract Simulat'. Este o idee buna in cazul de fata ?
explicati mai bine de ce fostul proprietar, cel de la care dvs ati acizitionat apartamentul cu pricina v-a dat in judecata.
regula este ca cine trebuie sa garanteze de evictiune, nu poate sa evinga.

Alte discuții în legătură

Despagubire prin credit ipotecar briliant_desguise briliant_desguise Buna ziua, Postez acest mesaj aici, din pacate nu am gasit o sectiune dedicata strict unui astfel de subiect... Sper sa ma ajutati cu un raspuns, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Cesionare ipoteca !!! tootsy88 tootsy88 Buna ziua. Am un credit ipotecar pe un apartament in care nu locuiesc, cumparat in urma cu un an. In decursul urmatoarei saptamani este posibil sa cesionez ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale (fara ipoteca) - firma de recuperare crisn crisn Buna seara! Vreau si eu o lamurire,va rog Mama mea are un credit de nevoi personale (fara ipoteca) ,pe care nu a mai putut sa il plateasca ,diminuiansu-se ... (vezi toată discuția)