avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

M`au prins baut la volan,acum 3 luni,cu o alcoolemie de 0,42 in aerul expirat si 0,85 in sange pe prima proba,iar pe a doua 0,65,in parcare :D . Pe atunci politistul mi`a dat o dovada care imi interzice dreptul de a circula pe drumurile publice cu orice autovehicul timp de 3 luni.Acele 3 luni au trecut,dosarul nu s`a solutionat...din cate am inteles de la tipul de la cercetari penale voi ramane cu permisul si ma voi alege doar cu amenda penala dat fiind faptul ca politistul care m`a prins nu avea nici un fel de semnal acustic sau luminos in functiune,eram si in parcare une urma sa las masina,eram cu farurile si motorul oprit cand a venit el la mine...M`a vazut in mers dar nu stiu daca are vreo dovada.Prostia a fost ca eu am recunoscut ca am mers si ca atunci parcasem si urma sa las masina acolo.In fine..Nu asta e intrebarea mea..Cele 3 luni au trecut si as vrea sa va intreb daca nu cumva pot sa cere o dovada,macar pe 2 saptamani cu drept de circulatie ? pentru ca am mare nevoie de masina..:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters213190 , utilizator 21:11, 16 Noiembrie 2011
1. Eu as interzice pe VIATA dreptul de a conduce celor ce umbla cu alcoolemia dumneavoastra la volan.
2. Ati recunoscut, nu mai aveti ce face.
3. Daca mergeti pe premisa aceasta o sa luati condamnare cu executare.
4. Fiti multumit daca va da o amenda penala sau o pedeapsa cu suspendare.
5. Ca sa ajungi la 0.85 la mie trebuie sa bei mult.
6. Amenda penala se inscrie in cazier deci adio servicii bune toata viata.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
giv, utilizator
Stiu ca am gresit dar...

edit : Am vrut sa spun ca mi s-a spus de catre tipul de la urmariri penale ca voi ramane doar cu o amenda contraventionala ***
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
ContSters213190, utilizator
Pt conducere sub influienta alcoolului nu se da dovada cu drept de conducere dar e bine sa incercati ca vorba aia "incercarea moarte n-are".
Acel tip zice ce vrea. Important este ce va zice instanta.
aaa si inca o chestie domnule " giv " : Mi s`a spus ca este posibil sa nu se mai ajunga in instanta ci sa ramana la nivel de parchet.Este posibil si asta ?

Alte discuții în legătură

Pot sa conduc pana imi ridic permisul de la politie? ContSters213190 ContSters213190 Acum 6 luni ( ieri s-au implinit ) am fost prins in trafic cu o imbibatie alcoolica in aerul expirat de 0,42 . Am fost dus la probele de sange unde mi`a iesit ... (vezi toată discuția)
Am lovit autoturismul cu alcoolemie de 0,74 la mie joky15 joky15 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire.Am consumat bauturi alcoolice la cineva acasa si a intervenit o problema care m-a facut sa iau autoturismul si sa ... (vezi toată discuția)
pentru cat timp se poate suspenda carnetul la 0,65 alcoolemie? mihaeita mihaeita buna ziua..sunt mihai..si vreau sa-mi explice si mie cineva..am fost intr-o seara la discoteca si ma prins beat la volan politistul din comuna..ma dus la ... (vezi toată discuția)