Acum 6 luni ( ieri s-au implinit ) am fost prins in trafic cu o imbibatie alcoolica in aerul expirat de 0,42 . Am fost dus la probele de sange unde mi`a iesit 0,85 pe prima proba si 0,65 pe a doua proba.Mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie.Timpul a trecut,si a inceput urmarirea penala..Cand a ajuns dosarul la o doamna procuroare,din cauza ca eram la prima abatere si diferenta era foarte mica intre penal si pedeapsa cu caracter administrativ,m`a scos de sub urmarire penala si am primit acasa foaia respectiva in care scria ca sunt scos de sub urmarire penala si ca mi s-a acordat o pedeapsa cu caracter administrativ de 500 de lei amenda + cheltuieli in valoare de 270 de lei.Asta se intampla pe 11.11.2011.Luni am mers si am platit toate acestea si am fost si am facut si o cerere pentru eliberarea permisului.Mi s-a spus sa astept 12 zile...Tocmai ce a intervenit ceva si am nevoie urgent de masina..Nu cumva am dreptul ca pana mi se elibereaza permisul sa cer vreo dovada cu drept de circulatie ? ( Presupun ca pedeapsa respectiva,de 3 luni suspendare a permisului,s-a executat deja,pentru ca am asteptat 6...) Va rog sa`mi raspundeti...e URGENT !
edit : Dovada este fara drept de circulatie pe o perioada de 90 de zile. 15 mai - 15 aug
Pana nu aveti permisul in mana nu aveti dreptul de a conduce indiferent ce situatie s-ar fi ivit. Mergeti la procurorul de caz si incercati sa discutati cu el problema dv.