avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa conduc pana imi ridic permisul de la politie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa conduc pana imi ridic permisul de la politie?

Acum 6 luni ( ieri s-au implinit ) am fost prins in trafic cu o imbibatie alcoolica in aerul expirat de 0,42 . Am fost dus la probele de sange unde mi`a iesit 0,85 pe prima proba si 0,65 pe a doua proba.Mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a eliberat o dovada fara drept de circulatie.Timpul a trecut,si a inceput urmarirea penala..Cand a ajuns dosarul la o doamna procuroare,din cauza ca eram la prima abatere si diferenta era foarte mica intre penal si pedeapsa cu caracter administrativ,m`a scos de sub urmarire penala si am primit acasa foaia respectiva in care scria ca sunt scos de sub urmarire penala si ca mi s-a acordat o pedeapsa cu caracter administrativ de 500 de lei amenda + cheltuieli in valoare de 270 de lei.Asta se intampla pe 11.11.2011.Luni am mers si am platit toate acestea si am fost si am facut si o cerere pentru eliberarea permisului.Mi s-a spus sa astept 12 zile...Tocmai ce a intervenit ceva si am nevoie urgent de masina..Nu cumva am dreptul ca pana mi se elibereaza permisul sa cer vreo dovada cu drept de circulatie ? ( Presupun ca pedeapsa respectiva,de 3 luni suspendare a permisului,s-a executat deja,pentru ca am asteptat 6...) Va rog sa`mi raspundeti...e URGENT !

edit : Dovada este fara drept de circulatie pe o perioada de 90 de zile. 15 mai - 15 aug
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
ContSters213190, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:10, 16 Noiembrie 2011
Pana nu aveti permisul in mana nu aveti dreptul de a conduce indiferent ce situatie s-ar fi ivit. Mergeti la procurorul de caz si incercati sa discutati cu el problema dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan ContSters213190 ContSters213190 M`au prins baut la volan,acum 3 luni,cu o alcoolemie de 0,42 in aerul expirat si 0,85 in sange pe prima proba,iar pe a doua 0,65,in parcare :D . Pe atunci ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)
Mi s-a retinut permisul grigorescu daniel grigorescu daniel pe data de 07 ianuarie 2010,am fost oprit de politie,conduceam masina cu toate ca consumasem alcool.in fine,am fost testat cu etilotestul iar rezultatul a fost ... (vezi toată discuția)