avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plafon incasare facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plafon incasare facturi

buna ziua
nu reusesc sa cad de acord cu contabila unei societati referitor la incasarea unor facturi;dumneaiei spune ca-mi poate emite intr-o singura zi 2 facturi a cate 5000 lei fiecare,urmand sa-mi incaseze in zile diferite cu chitanta a 5000 lei fiecare;eu stiu ca asta nu este permis,gresesc????

multumesc
Facturi cu aceeasi data va poate emite in aceeasi zi, in limita a 5000 lei, insa chitantele trebuie emise in zile diferite.
am vb cu cineva de la garda si mi-a spus ca indiferent ca se emit 2 facturi in aceeasi zi ,plafonul este acelasi;este ca si cum as fi avut o singura factura de 10000 lei;deci pot plati 5000 lei prin chitanta si restul prin OP.nici nu stiu cum sa procedez...
multumesc
Doamna sunt emise doua facturi, fiecare cu valoare de 5000 de lei. Va poate emite si trei facturi. Nu se asimileaza cu o singura factura. #-oCum sa va spuna cel de la Garda Financiara acest lucru? Nu se pot plati toate in aceeasi zi. Chitantele trebuie sa aiba date diferite. In cazul in care valoarea unei facturi depaseste suma de 5000 lei, suma care depaseste acest plafon se poate achita numai prin instrumente de plata fara numerar.
Nu exista limita pentru valoarea facturilor emise, limita de 5000 este pentru incasarea sau plata acestora.
Salut ,e corect ce spune Gabrielle Monique ,ar mai exista un caz de discutat-facturarea unui produs care valoreaza peste 5000ron pe doua facturi diferite in aceeasi zi la ore diferite si plata acestuia cu doua chitante emise in aceeasi zi sau in zile diferite-aici se poate interpreta ca e vorba de de o singura factura achitata cu numerar iar valoarea platii depaseste 5000ron (cazul acesta se amendeaza de "garda").Eu cel putin asa stiu.

Alte discuții în legătură

Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Chitante pentru sume mai mari de 5000ron. nbck nbck Salutare tuturor. Stiu ca pentru achitarea unei sume mai mari de 5000RON nu pot sa emit o chitanta mai mare de 5000RON.Singura modalitate de incasare a ... (vezi toată discuția)
Modalitate plata fact. peste 5000 lei rodia rodia Am urmatoarele nelamuriri privind plata in numerar a unei facturi cu valoare peste 5000 lei. Sa zicem ca trebuie sa paltesc o factura de 6500 lei. Numerar nu ... (vezi toată discuția)