avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CHITANTE pentru sume mai mari de 5000RON.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CHITANTE pentru sume mai mari de 5000RON.

Salutare tuturor.

Stiu ca pentru achitarea unei sume mai mari de 5000RON nu pot sa emit o chitanta mai mare de 5000RON.Singura modalitate de incasare a facturii imi ramane o chitanta de 5000RON iar restul prin banca.Daca afirmatia mea de mai sus este gresita sau daca mai aveti completari sa rog sa le faceti.
Intrebarea mea este cum pot incasa o factura mai mare de 5000RON de la o persoana fizica daca nu pot emite chitante mai mari de 5000RON?
Daca am emis o factura cu o valoare mai mare de 5000RON si primesc banii prin posta se poate considera ca am incalcat aceasta regula.
Va rog sa dezbateti si alte aspecte care nu au fost punctate mai sus si care credeti ca sunt de o importanta ridicata.

O alta problema este urmatoarea:
Am auzit intr-o discutie fugitiva de la cineva ca in anumite situatii( cand vand sau cumpar marfa nu stiu exact) sunt obligat sa cer firmei respective copie dupa certificatul de intregistrare atunci cand valoarea depaseste un anumit plafon.
Va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti si cu aceasta problema.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:55, 3 Ianuarie 2007
poti sa emiti intai o factura pentru avans prestatie sau o chitanta pentru avans prestatie, ulterior emitand o alta chitanta pentru restul de plata. Personal nu vad nimic ilegal in asta. In acest caz se poate plati in numerar in ambele cazuri. Clar si varianta cu plata in numerar si prin virament bancar este o posibilitate optima.
Nu stiu nimic despre copie dupa certificatul de inregistrare al firmei. Se obisnuieste a se face o copie dupa certificatul de inmatriculare al firmei pentru confirmarea datelor unei firme noi cu care ai relatii comerciale. Dar personal nu o stiu ca pe obligatie legala stipulata prin lege
Va multumesc pentru raspuns.
Dar ajungem la o problema pe care am pus-o pe forum si la care nu mi-a raspuns nimeni si anume : STORNAREA AVANSURILOR si PROBLEMATICA FACTURILOR DE AVANS.
Daca m-ati putea lamuri si cu acest topic am impusca 2 iepuri dintr-un foc.

Multumesc
Aveti un raspuns scurt la problema referitoare la stornarea facturilor
faci 2 chitante in zile diferite
Raspunsul e partial corect:D
Chitantele pot fi emise in aceeasi zi:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon incasare facturi ursuloaica ursuloaica buna ziua nu reusesc sa cad de acord cu contabila unei societati referitor la incasarea unor facturi;dumneaiei spune ca-mi poate emite intr-o singura zi 2 ... (vezi toată discuția)
Plafon casa irinuka2005 irinuka2005 Intrebare: 1.Exista un plafon la incasari in numerar? In afara de cel care spune ca nu ai voie sa incasezi de la un client mai mult de 5000ron intr-o ... (vezi toată discuția)
Stornare avans. problematica facturilor de avans. nbck nbck Salutare tuturor, Sunt relativ nou venit in randul intreprinzatorilor si de aceea vreau sa ma lamuriti cu urmatoarea dilema. Am contractat de la o firma o ... (vezi toată discuția)