Buna ziua. X a primit prin donatie o casa, unde a pus un contor de curent. Contractul cu electrica a ramas pe numele donatorului. Acesta din urma a murit, iar eu, ca mostenitoare, am facut transcrierea contractului de pe donator pe mine. Intrebarea mea e cui trebuia sa-i revina contractul: mie sau donatarului (avand in vedere ca acel contor a fost pus de el, pe casa lui) ? Multumesc
Orice contor se monteaza numai la cererea proprietarului imobilului. In situatia in care a avut loc transmiterea dreptului de proprietate asupra imobilului, vechiul proprietar trebuia sa faca dovada achitarii la zi a consumului si astfel se putea face transcrierea pe numele noului proprietar. Daca acest lucru nu s-a intamplat in timpul vietii donatorului, mostenitorul trebuia sa indeplineasca aceste obligatii in numele defunctului.
Daca un imobil apartine mai multor coproprietari in devalmasie sau in cote indivize, fara a fi facuta iesirea din indiviziune, atunci contractul se va transcrie pe numele mostenitorilor defunctului, titular de contract, si numai dupa ce are loc iesirea din indiviziune, coproprietarul care nu detine un contor si doreste separarea consumului, va putea solicita furnizorului montarea unui contor si incheierea unui contract pe numele sau. ;)
Dezmembrarea s-a facut odata cu donatia. Eu am transcris contractul pe numele meu, in urma succesiunii. (fara sa pomenesc nimic de donatar). Deci sunt buna de dat in judecata ?