avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiez de ajutor de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiez de ajutor de somaj?

Buna ziua

Doresc sa aflu,care este procedura in cazul in care la data de 19/07/2011 eu asr fi trebuit sa incep serviciul dar conducere mia spus clar ca nu mai are nevoie de mine si miau dat doua alternative ,din punct de vedere legal sau mai bine zis din sursa mea de informati stiu ca trebuia sa ma primeasca inapoi minimum 6 luni ,eu fiind fuctionar administrativ si in locul meu exista un alt coleg cu acceasi fuctie au zis ca desfiinteza postul meu,se poate?Mie miau dat doua alternative ,fie imi dau demisia fie plec in somaj.Problema este ca miau propus primadata sa imi iau o luna de concediu fara plata,pina pe data de 20/08/2011.As dori sa stiu ,data fiind intrerupere de o luna in catea de munca ,mai am dreptul la ajutor de somaj si care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez?
Va multumesc anticipat
Victoria Nia
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:25, 16 August 2011
Pentru a beneficia de somaj trebuie ca:
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs
- sa aveti un stagiu minim de cotizare la somaj de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Interventie moderator:
:rtfm:
victoria_baciu:

1. Aceeasi intrebare ati pus-o si pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
unde ati primit si raspuns.
2. Acolo ati dat si mai multe amanunte pe care acum le-ati omis.
3. Credeti ca daca reveniti cu aceeasi intrebare veti primi un alt raspuns?
4. Inchid acest topic si daca mai aveti intrebari pe aceeasi tema reveniti pe primul topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj sim1ona sim1ona Buna ziua am si eu o inrebare.In perioada01-10-2008 -30-07-2010 am fost in cresterea copilului iar din27-09 2110pana in 30-08-2011 am lucrat a-si dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? Baciu Victoria nia Baciu Victoria nia Buna ziua As dori sa-mi spuneti daca greseala pe care am facuto poate fi reparata,sper sa am o solutie la rezolvarea accestei probleme,locul meu de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? ciobotaru elena ciobotaru elena Lucrez la un magazin in Iasi din 21 mai 2011, societatea are sediul si fabrica in Tg. Neamt. In februarie mi-au dat concediu 12 zile pentru anul trecut, Am ... (vezi toată discuția)