avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

Buna ziua am si eu o inrebare.In perioada01-10-2008 -30-07-2010 am fost in cresterea copilului iar din27-09 2110pana in 30-08-2011 am lucrat a-si dori sa stiu daca beneficiez de somaj .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sim1ona , utilizator 09:41, 30 Septembrie 2011
1. Daca incetarea CIM s-a facut din motive neimputabile dvs. atunci puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 22
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
...

Interventie moderator:
:rtfm:
sim1ona:

1. Nu trebuie sa deschideti un topic nou pentru a continua discutia initiala.
2. Intrati tot pe topicul initial si folositi butonul "raspunde" pentru a avea continuitate discutia si a intelege si noi ce doriti dvs. si dvs. ce raspundem noi.

sim1ona: a scris:
...am uitat sa mentionez ca eu am fost la somaj iar de acolo mi s-a spus ca nu beneficiez deoarece intre incetarea cresterii copilului si perioada angajarii nu exista continuitate...

1. Mergeti la Agentia de Somaj si cereti sa vi se spuna baza legala a raspunsului pe care vi l-a dat. De preferat sa va dea raspunsul in scris.
2. S-ar putea sa aiba dreptate dar sa spuna unde scrie asta.
Exista o pauza de care nu ati facut nicio referire : 31.07.2010 - 26.09.2010 ... ce statut ati avut in aceasta perioada?

Valeriu,
OUG nr.111/2010 nu se aplica doamnei ... intrucat perioada in care a fost in CCC este anerioara intrarii in vigoare a acestui act normativ ... doamna a intrat sub incidenta oUG nr.148/2005.
1. Daca ar fi asa s-ar aplica prevederile din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
(1.1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevãzutã la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu...
...
2. Deci la stabilirea celor 24 de luni se iau si lunile de dinainte de a fi intrat in CCC.

3. Nu am gasit nicaieri sa scrie ca intre incetarea CCC si data angajarii trebuie sa existe continuitate.

Intr-adevar, nu exista reglementata o astfel de sustinere din partea AJOFM.
Si mai este ceva, initiatoarea topicului nu a facut referire la data incetarii c.i.m. si cu ce articol ... noi presupunem doar ca ar fi cu un articol ce-i ofera posibilitatea de a beneficia de somaj ..

Alte discuții în legătură

Somaj ContSters159916 ContSters159916 Buna ziua. O persoana care a beneficiat de concediu de crestere a copilului, si a avut un contract pe perioada determinata de 3 luni poate beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului dupa somaj crynarusu crynarusu am fost in co ingrijire copil,iar in aprilie 2o11 cind trebuia sa incep munca m-au trimis in somaj, iar acum vreau sa va intreb daca sint insarcinata pot sa ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de somaj adinamihaela_anton adinamihaela_anton Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:la calculul indemnizatiei de somaj se iau in considerare veniturile obtinute in perioada concediului de ... (vezi toată discuția)