avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua.
O persoana care a beneficiat de concediu de crestere a copilului, si a avut un contract pe perioada determinata de 3 luni poate beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:17, 13 Septembrie 2011
Cand a avut contractul, dupa reluarea activitatii, inainte de a intra in CCC? Nu a revenit la vechiul loc de munca? Cum a ajuns sa incheie un CIM pe durata determinata?
Perioada in care a fost in CCC se ia in calcul la stabilirea dreptului de somaj.
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
(1.1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevãzutã la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii;
...
2. - In cazul prezentat de dvs. persoana care a avut CIM pe perioada determinata poate beneficia de indemnizatie de somaj.
- Cele 12 luni necesare pentru completarea adeverintei pentru somaj sunt formate din lunile lucrate dupa revenirea din CCC la care se aduna, pana la 12, cu luni lucrate inainte de a intra in CCC.

pneagu: a scris:
Perioada in care a fost in CCC se ia in calcul la stabilirea dreptului de somaj.

1. Aveti dreptate, asa scrie in OUG 111/2010 dar aceasta se aplica persoanelor care intra in CCC incepand cu 01.01.2011.
2. Initiatorul acestui topic vorbeste despre un CCC in baza OUG 148/2005.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
tudorvaleriu a scris:

1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
(1.1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevãzutã la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii;
...
2. - In cazul prezentat de dvs. persoana care a avut CIM pe perioada determinata poate beneficia de indemnizatie de somaj.
- Cele 12 luni necesare pentru completarea adeverintei pentru somaj sunt formate din lunile lucrate dupa revenirea din CCC la care se aduna, pana la 12, cu luni lucrate inainte de a intra in CCC.

Deci... a lucrat , a intrat in CCC, si a lucrat 3 luni.BENEFICIAZA DE SOMAJ? MS.
Eu credeam ca, din raspunsul meu, ati inteles ca beneficiaza de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc si contract pe perioada determinata aipopescu aipopescu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt profesoara si am lucrat neintrerupt din 01.09.2003 si pana in 09.03.2009 ( am avut mai multe contracte ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj, da sau nu? ioiom ioiom Daca o persoana revenita din CCC i se desfiinteaza postul, dar in ultimele 12 luni a avut atat concediu medical pentru ingrijirea copilului in varsta de pina ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar somaj.... Letycia Letycia Buna ziua , Am depus actele de somaj in data de 20.02.3014...mi s.a dat carnetul de somer iar astazi cand m.am prezentat pentru viza lunara mi s.a spus ca ... (vezi toată discuția)