Sunt divortata si am o fiica ; fostul meu sot s-a recasatorit si actuala sotie are un fiu:fostul meu sot are de la tatal decedat(mama lui traieste inca)o parte din apartament;in cazul in care mama lui decedeaza sau el fiica mea si a lui este mostenitoare a intregii parti sau intra in partaj cu actuala sotie si fiul ei?
Multumesc
Pe fostul dvs sot il vor mosteni sotia lui -1/4 si 3/4 vor imparti copiii fostului sot ( cati or fi la momentul decesului).
Daca fiul sotiei lui nu e si al sotului ( natural sau adoptat) nu va mosteni pe fostul dvs sot.
Daca la data decesului bunicii, fostul sot va fi in viata, numai acesta o mosteneste pe mama lui ( bunul va fi propriu, nu-l va imparti in caz de divort-partaj).
Daca va fi decedat la data decesului bunicii, averea bunicii se va impartii egal intre copiii fostului dvs ( sotiei lui nu-i va reveni vreo cota din averea bunicii, in acest caz)- presupunand ca fostul sot nu mai are frati
Mostenire
florinlarion
bunic+bunica decedati. ei au avut 2 copii(fata+baiat ambii decedati) fata a avut 5 fete care traiesc si sint casatorite. baiatul a avut 4 copii(2 baieti+2 fete ... (vezi toată discuția)