avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecerea de la spatiu de locuit la spatiu comercial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecerea de la spatiu de locuit la spatiu comercial

Buna ziua! In anul 1996 s-a emis un certificat de urbanism care avea ca scop: transformarea unei ferestre iin usa de acces si modificarea unui apartament din spatiu de locuit in spatiu comercial. In autorizatia de construire apare modificare fatada (transformarea unei ferestre in usa de acces), dar nu mai apare transformarea apartamentului in spatiu comercial. Acum, dupa 15 ani, cei de la corp control comercial s-au trezit ca nu am facut intabularea la cartea funciara ca spatiu comercial si m-au avertizat ca nu mai primesc autorizatie de functionare daca nu fac modificarea. Problema este urmatoarea: certificatul de urbanism si autorizatia de construire au fost facute pe numele fostului proprietar cu care nu am pastrat legatura. Eu am preluat apartamentul din anul 1998. Firma care se ocupa de documentatiile cadastrale m-au sfatuit sa dau o declaratie pe propria raspundere cum ca nu s-a cerut autorizatie de construire pentru transformarea apartamentului din spatiu de locuit in spatiu comercial. Este corect? Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Kristinnaa , utilizator 18:56, 16 August 2011
1. Cand ati cumparat in anul 1998 spatiul respectiv, in actele de vanzare cumparare este trecut spatiu comercial sau apartament de locuit?
2. Care este temeiul legal (lege, OG, OUG ... art. etc.) invocat de acel corp de control pentru a-si motiva avertismentul?
Inteleg ca Dvs. doriti sa functioneze in continuare in acel spatiu un magazin , in acest caz nu urmati sfatul firmei de servicii cadastrale. Mergeti la primaria de sector si scoateti duplicate dupa actele necesare.
Este trecut apartament de locuit. Stiu ca exista o lege care cere modificarea din spatiul de locuit in spatiu comercial, dar nu cunosc numarul ei :( .Mergeti la primaria de sector si scoateti duplicate dupa actele necesare.) La ce fel de acte va referiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună , sunt proprietarul unui imobil situat la parterul unui ... adryflory adryflory Bună , Sunt proprietarul unui imobil situat la parterul unui bloc, cu o suprafață de 40 mp. Imobilul a fost achizitionat in urma cu 10 ani, dar cu ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial Kristinnaa Kristinnaa Buna seara! Care sunt avantajele si dezavantajele schimbarii in Cartea Funciara a unui apartament de locuit in spatiu comercial? Multumesc anticipat pentru ... (vezi toată discuția)
Cale de acces spatiu comercial silviu7701 silviu7701 Buna ziua Am cumparat un apartament transformat in spatiu comercial in sectorul 4 , unde este inchiriat. Am avut un control de la directia generala De ... (vezi toată discuția)