Sunt proprietarul unei case in care una din camere a functionat ca spatiul comercial vreme de 21 de ani. Acum sunt in postura de nu a putea inchiria acest spatiu pentru ca nu figureaza in CF ca spatiu comercial. Am intrebat ''in stanga si in dreapta'' si mi s-a spus ca trebuie sa solicit acest lucru la primaria locala. Acum intervine consternarea mea. Sunt obligat sa am autorizatie de construire (cu o multime de costuri - gen proiect, aprobari, contracte, samd) pentru un spatiu pentru care solicit schimbarea de destinatie FARA MODIFICARI CONSTRUCTIVE ( si aici spun fara nici un fel de modificari constructive - doar daca zugravitul se considera modificare constructiva!). In alta ordine de idei am inteles ca trebuie sa specific ce fel de activitate se va desfasura.....cum pot face acest lucru (considerand ca trebuie sa urmez pasii de mai sus - ceea ce nu e normal) daca eu nu stiu cui voi inchiria acel spatiu si ce activitate se va desfasura acolo??? Mie mi se pare un cerc vicios pentru a alimenta ''buzunarele'' unora din sistemul bugetar. Rog unele lamuriri, chiar cu trimitere la litera legii. Va multumesc anticipat.
Atata timp cat nu modificati structura camerei/imobilului, nu va trebuie nicio autorizatie de constructie. Ca sa ii schimbati destinatia camerei, la impozite si taxe, trebuie sa prezentati un plan cadastral, acolo se reflecta suprafata spatiului comercial, tot atunci veti inregistra si in cartea funciara spatiul comercial. Atentie, daca la cadastru va fi notat spatiul comercial ca fiind corpul A, iar restul imobilului ca fiind corpul B, cei de la impozite si taxe, vor majora spatiul comercial ca fiind a doua proprietate in afara celei de domiciliul.
Multumesc pentru raspuns, o sa merg zilele astea la impozite si taxe (masuratorile le-am facut deja, deci sunt in posesia unui plan cadastral) sa vad daca se va rezolva (sper sa nu intampin greutati)
Aviz pompieri
alinuya
Buna ziua, pentru o societate comerciala care a inchiriat un spatiu / cu aviz pentru toata cladirea de la pompieri, este necesar un alt aviz psi, avand in ... (vezi toată discuția)