avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Declaratie fiscala pentru balcon fara autorizatie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Declaratie fiscala pentru balcon fara autorizatie

Am achizionat recent un apartament situat la parterul unui bloc de 4 etaje cu balconul fara autorizatie construit in anii 94-95. Acum trebuie sa completez declaratia fiscala si nu stiu daca este bine sa includ balconul in "Constructii anexe situate in afara corpului principal al cladirii", adica sa platesc sau nu impozit pt acest spatiu. Vreau sa stiu daca prin declararea acestui spatiu in formular m-as baga singur [EDITAT- incalca pct.2.1 din Regulament] ( adica sa nu vina peste mine sa ma amendeze )...avand in vedere ca nu detin autorizatie.
Va multumesc anticipat pentru orice sfaturi imi puteti oferi
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:08, 21 Februarie 2013
Anterior oricarui demers la administratia fiscala,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007,solicitati presedintelui de asociatie de proprietari sa va comunice daca in evidentele asociatiei de proprietari,
eventual in cartea tehnica a imobilului este inregistrata modificarea la care faceti referire

Nu cred ca este inregistrata modificarea... ce fac in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
Catalincata27, utilizator
Eu cred ca va faceti griji degeaba, apartamentul in cauza nu putea fii vandut fara cadastru. Iar cel care sa ocupat de cadastru nu putea ignora balconul, chiar daca nu avea autorizatie, era obligat sa il cuprinda in planul cadastral. Incercati sa lamuriti cu acesta.

Stiu ca mai exista posibilitatea, declararii la impozite si taxe a constructiilor fara autorizatie. Mai ales ca asa ati cumparat recent imobilul, eu cred ca nu veti intampina probleme, iar balconul nu trebuie integistrat anexa la imobil, pt ca riscati sa fiti majorat pe aceasta anexa, el trebuie sa fie corp comun cu imobilul. Cel de la cadastru stie cum trebuie facut. Nu inteleg de ce vreti sa il declarati ca fiind in afara corpului principal? Nu aveti de ce sa fiti tras la raspundere pt ceva care a fost facut de altcineva in 1995.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcon la parter construit fara autorizatie tic9ec tic9ec Buna ziua, doresc sa cumpar un apartament la parterul unui bloc. Acest apartament are construit pe toata lungimea apartamentului un balcon, fara autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Ajutor! probleme balcon construit la parter - posibil abuz politia locala iulian1986 iulian1986 In anul 2007 am cumparat un apartament cu 3 camere si un balcon de 19,54 metri patrati la parter. Anul acesta m-am hotarat sa il renovez dar culmea cand sa ... (vezi toată discuția)
Demolare zid apartament iuliana.dorobat iuliana.dorobat Buna ziua, Am achizionat in 2010 un apartament cu doua camere prin credit ipotecar. Apartamentul prezinta un balcon pe colt cu o usa aflata pe un zid si ... (vezi toată discuția)