avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demolare zid apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demolare zid apartament

Buna ziua,

Am achizionat in 2010 un apartament cu doua camere prin credit ipotecar. Apartamentul prezinta un balcon pe colt cu o usa aflata pe un zid si alte trei geamuri pe un alt zid. Actul de cadastru intocmit in anul 2000 arata ca la balcon exista o usa si doua geamuri pe acelasi zid. Am spart sub unul din geamuri ca sa avem apartamentul exact ca in cadastru si intentionam ca cealalta usa sa o zidim.
Vecinii nostri ne-au reclamat si acum trebuie sa obtinem autorizatie.
Ne pot obliga sa obtinem aceasta autorizatie din moment ce actul cadastral este in concordanta cu modificarea facuta de noi in apratament?

Precizez ca este vorba de demolarea unei bucati de zid de 50X50cm care nu este zid de rezistenta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
iuliana.dorobat, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:56, 23 Iunie 2010
Pentru a va edifica verificati cum sunt apartamentele de deasupra si de sub dumneavoastra. Poate asa va dati seama daca peretii au fost modificati inainte de a cumpara dv sau pretii nu au fost modificati si au fost modificate doar schitele.
Daca au fost modificate doar schitele se poate considera ca este o greseala de desen, se refac schitele si apartamentul ramane asa cum a fost din constructie.
Daca a fost modificat efectiv peretele fara a avea aprobari si proiect, aveti acum posibuilitatea sa faceti proiectul si sa intrati in legalitate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartamentul nu este ca in cadastru Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Dupa ce banca a aprobat creditul ipotecar, pot renunta la achizitia apartamentului daca acesta nu corespunde cu cadastrul?(1.are zidul dintre bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament nou IrinaTherrien IrinaTherrien Vreau sa cumpar un apartament nou, care este gata constuit si se va da in folosinta in cateva luni. Dupa ce il achizitionez vreau sa fac modificari la peretii ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru amenajare interioara laura-bica laura-bica Buna ziua, stie cineva daca este nevoie de autorizatie pentru a mari o fereastra? Adica in loc de fereastra clasica doresc sa duc pina jos golul in asa fel sa ... (vezi toată discuția)