avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale spatiu comercial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

spatiu comercial

Buna seara! Care sunt avantajele si dezavantajele schimbarii in Cartea Funciara a unui apartament de locuit in spatiu comercial? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Kristinnaa , utilizator 16:05, 26 Octombrie 2011
Avantaj: la o eventuala evaluare, ca spatiu comercial valoarea va fi mai mare si va va ajuta la o vinzare buna sau un credit mai mare ( garantie).
Dejavantaj: Impozite si taxe locale mult mai mari.
Exista lege care sa ma oblige sa modific in c.f. din apartament in spatiu comercial?
Dupa cite inteleg este vorba totusi de un spatiu comercial in realitate. Nu cartea funciara e problema ci proprietarul: daca e persoana fizica plateste impozite si taxe mai mici.
In apartament functioneaza de 15 ani un magazin alimentar. Functionarii de la Corp Control Comercial m-au chemat sa-mi puna in vedere ca nu mai primesc aviz de functionare daca nu modific in cartea funciara din spatiu de locuit in spatiu comercial, desi intre mine si firma exista un contract de comodat. Sunt obligata sa fac modificarea?
Ei au gresit ca v-au dat aviz de functionare in apartament. Deci intrati in legalitate. Ori e spatiu comercial ori apartament.

Alte discuții în legătură

Trecerea de la spatiu de locuit la spatiu comercial Kristinnaa Kristinnaa Buna ziua! In anul 1996 s-a emis un certificat de urbanism care avea ca scop: transformarea unei ferestre iin usa de acces si modificarea unui apartament din ... (vezi toată discuția)
Acord înființare salon de înfrumusețare rodi26 rodi26 daca se deschide un salon infrumusetare la parter,actualul proprietar are nevoie de acordul vecinilor direct afectati?Precizez ca inainte a fost un cabinet de ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil (spatiu comercial) -Valy- -Valy- Buna ziua. In urma cu ceva timp am adjudecat un apartament, dupa adjudecare am aflat ca acest ap este inscris in acte ca si spatiu comercial, am facut ... (vezi toată discuția)