avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare imobil (spatiu comercial)
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare imobil (spatiu comercial)

Buna ziua.
In urma cu ceva timp am adjudecat un apartament, dupa adjudecare am aflat ca acest ap este inscris in acte ca si spatiu comercial, am facut contractele la utilitati si l-am inscris in cartea funciara ca si spatiu com.

Unde pot afla ce firme sunt inscrise pe acest spatiu .
Ce pot face pt ca aceste firme(daca exista/mai exista) sa nu mai figureze pe adresa mea.
Daca exista firme pe spatiu mai pot face trecerea din sp com in spatiu de locuit
(am avantaje sau doar costuri mari daca vreau sa mai fac aceasta schimbare).
Daca eventualele firmele au datorii sau alte probleme cum ma poate afecta pe mine acest lucru.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
-Valy- , utilizator
Cel mai recent răspuns: -Valy- , utilizator 16:00, 20 Iunie 2013
Daca sunt societati com cu sediul social pe spatiul tau n-ai ce sa le faci(doar sa-i rogi sa-si faca in alta parte) dar nici nu te deranjeaza cu nimic. O sa-ti vina multa coprespondenta in posta de la ele, dar o arunci la gunoi si asta e
In cazul in care in spatiul cu destinatia de locuit situat in imobil de locuit in comun reprezinta sediu social societate,puteti sa va interesati initial la asociatia de proprietari care legal,a trebuit sa dea acordul pentru schimbarea destinatiei spatiului si pentru obtinerea acordului necesar la registrul comertuilui si ulterior la autoritatea fiscala responsabila si la registrul comertului
In dosarul existent la executorul judecatoresc si in raportul de evaluare spatiul era precizat spatiu comercial sau de locuit?
Atentie sporita la valoarea de plata obligatii,pentru ca de regula in cazul in care in imobil de locuit in comun se schimba destinatia spatiului din locuinta in sediu social sau punct de lucru entitate juridica,asociatia solicita incheierea de conventie in care partile negociaza obligatiile de plata ale persoanei juridice
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
ynocentta, utilizator
Da in dosar la executor era trecut ca spatiu comercial, dar nu si in publicatia de vinzare.
Referitor la plata obligatiunilor catre asociatie- nu am semnat cu ei nici o conventie (apartamentul in acte figura deja ca spatiu comercial, nu am dorit eu aceasta modificare-iar eu nu am nici o firma).
Problema mea acum este daca firmele fostului proprietar pot sa i-mi faca necazuri (eventuale datorii, amenzi,taxe etc).

Multumesc, o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou ... Ani1959 Ani1959 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou care este in acte (si din proiect) spatiu comercial. In acest spatiu, doresc sa deschid un salon ... (vezi toată discuția)
Sediu de firma Marta Tot Marta Tot Daca doresc sa nominalizez ca sediu de firma un spatiu din apartamentul meu, prprietate personala, situat intr-un imobil in care mai domiciliaza ca si chiriasi ... (vezi toată discuția)
Transformare destinatie spatiu locuit garsoniera in spatiu comercial adora2013 adora2013 Buna ziua, Sunt proprietara unei garsoniere inchiriata unei firme -salon coafor . Chiriasul doreste schimbarea destinatiei garsonierei din satiu de locuit in ... (vezi toată discuția)