avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INGRADIREA DREPTULI DE ACCES LA MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INGRADIREA DREPTULI DE ACCES LA MOSTENIRE

Buna ziua,

In urma decesului parintilor mei am mostenit impreuna cu sora mea apartamentul detinut de acestia. Desi sunt in posesia certificatului de mostenitor din aprilie 2010 care atesta ca am drept de proprietate asupra jumatate din imobilul in cauza, in egala masura cu sora mea, aceasta ma impiedica sa intru in apartament si refuza sa-mi predea si mie un rand de chei. Atat eu cat si sora mea avem apartamente proprietate si niciunul dintre noi nu locuieste in apartamentul mostenit. Am incercat in repetate randuri sa am o discutie cu ea si sa ajungem la o intelegere dar a fost in zadar. Care ar fi calea cea mai simpla si mai putin costisitoare sa am acces la imobilul mostenit.

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Morgan le Fay , utilizator 20:31, 19 August 2011
Actiune in partaj succesoral!
Consultati avocat din zona!
Actiune de partaj succesoral in instanta. Este recomandat sa apelati la un mediator pentru a scadea costurile.

In urma partajului daca doriti apartamentului va trebuii sa platiti sorei o sulta in valoare a 1/2 din apartament.
va multumesc
promovati actiune la judecatorie care sa aibe ca obiect iesirea din indiviziune. si daca doriti sa patrundeti in acea casa depuneti si o cerere de ordonanta presedintiala.
Va multumesc pentru raspuns.
Surpriza pentru mine este ca un certificat de mostenitor nu poate avea efect imediat si nu am acces la imobilul mostenit totul ramanand la bunul plac al surorii mele. Cu atat mai mult cu cat acum 20 de ani eu le-am oferit banii necesari parintilor pentru a cumpara apartamentul in care locuiau. Dar asta nu mai are importanta acum, neavand acte doveditoare.
Probabil ca un eventual proces poate dura ani si necesita eforturi, inclusiv financiare. Vrand sa respect legea si drepturile celorlalti nu m-am gandit ca lucrurile se pot rezolva si schimband pur si simplu yala de la usa apartamentului... si apoi sa-i ofer surorii mele un exemplar din cheie, ca semn de buna-credinta.
Inca o data, va multumesc tuturor celor carora subiectul le-a starnit interesul si au avut amabilitatea de a-mi raspunde si a ma consilia.
Va doresc o seara buna

Alte discuții în legătură

Ingradirea drepturilor cu privire la bunurile ce constituie masa succesorala Florin36 Florin36 Buna seara, Dupa decesul ultimului parinte respectiv al tatalui meu,la nici o luna de zile mi s-a interzis sa mai intru in casa parintilor mei si sa ma mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune razvanx razvanx buna ziua .strabunicii au decedat,bunicii au decedat,mama a decedat.eu sunt stranepot.casa si terenul sunt a strabunicilor.in prezent bunicii au trei copii ... (vezi toată discuția)
Impiedicarea accesului la un obiect al succesiunii mulinita mulinita Cum poate obtine sotul meu un act din care sa reiasa ca este mostenitor al parintilor lui, avand in vedere ca una din surorile lui nu vrea sa mai faca ... (vezi toată discuția)