In urma decesului parintilor mei am mostenit impreuna cu sora mea apartamentul detinut de acestia. Desi sunt in posesia certificatului de mostenitor din aprilie 2010 care atesta ca am drept de proprietate asupra jumatate din imobilul in cauza, in egala masura cu sora mea, aceasta ma impiedica sa intru in apartament si refuza sa-mi predea si mie un rand de chei. Atat eu cat si sora mea avem apartamente proprietate si niciunul dintre noi nu locuieste in apartamentul mostenit. Am incercat in repetate randuri sa am o discutie cu ea si sa ajungem la o intelegere dar a fost in zadar. Care ar fi calea cea mai simpla si mai putin costisitoare sa am acces la imobilul mostenit.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra
sora dvs.are obligatia de a va permite sa intrati in apartament, in baza certificatului de mostenitor.Faptul ca acum va refuza acest drept este un abuz si, pe cale de ordonanta presedintiala(art.581-582 C.pr.civ.), care este o procedura urgenta si necostisitoare, puteti obtine hotararea instantei prin care sora dvs.va fi obligata"din nou" sa respecte certificatul de mostenitor.
Sau pur si simplu va duceti la un executor judecatoresc si solicitati sa ii faca sorei vds.o notificare prin care sa i se comunice ca, in baza certificatului de mostenitor din aprilie 2010, conform caruia sunteti amandoi proprietari asupra apartamentului, ea este obligata sa va permita accesul la apartament, in caz contrar urmand sa va adresati instantei pt.ca aceasta s-o oblige la respectarea legii.
Succesiune
razvanx
buna ziua .strabunicii au decedat,bunicii au decedat,mama a decedat.eu sunt stranepot.casa si terenul sunt a strabunicilor.in prezent bunicii au trei copii ... (vezi toată discuția)