avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IMPIEDICAREA ACCESULUI LA UN OBIECT AL SUCCESIUNII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IMPIEDICAREA ACCESULUI LA UN OBIECT AL SUCCESIUNII

Cum poate obtine sotul meu un act din care sa reiasa ca este mostenitor al parintilor lui, avand in vedere ca una din surorile lui nu vrea sa mai faca succesiunea dupa acestia deoarece nu s-au inteles cu succesiunea unui apartament despre care am mai scris pe forum?Pentru acel apartament trebuie sa deschidem actiune in justitie care se va concretiza probabil printr-un proces lung.Cumnata mea ii interzice accesul in aceea casa si l-a amenintat cu politia.Atata timp cat sotul meu nu are nici un act ca este mostenitor al parintilor lui , indiferent in ce procent, el nu mai poate intra in aceea casa?Pana cand se va pronunta o sentinta in justitie cumnata mea poate folosi acel apartament in exclusivitate?Noi dorim o cale legala in urma careia sa nu avem nici un fel de probleme cu politia sau mai stiu eu cine.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: talida , utilizator 06:21, 1 Februarie 2006
A declarat la notar ca accepta succesiunea in termenul de 6 luni?
Nu a facut nici o declaratie la notar in afara de aceea ca suspenda succesiunea din cauza neintelegerilor cu sora lui(aceeasi declaratie au facut amandoi}Trebuia sa faca o astfel de declaratie?Ei nu s-au prezentat la notar in termen de 6 luni de la decesul mamei lor
Multumesc!
Optiunea succesorala, care treb. facuta in 6 luni de la deschiderea mostenirii nu inseamna neaparat doar declaratia notariala. Mostenitorul poate dovedi prin orice mijloc de proba ca a acceptat succesiunea, in mod tacit sau expres.
presupunand ca sotul si cumnata dvs sunt singurii mostenitori iar in masa succerala intra acel apartament al caror proprietari sunt parintii sotului, politia de obicei nu se baga pentru ca nu aveti o hotarare definitiva .
trebuie cat mai curand sa deschideti o actiune in justitie care sa aiba ca obiect partajul succesoral. si puteti, dupa parerea mea, sa mai formulati o ordonanta presedintiala, fie de evacuare a cumnatei din acel imobil, fie de permitere a accesului in acel apartament pana la solutionarea definitiva a hotararii de partaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune camym camym Buna ziua, am si eu cateva probleme la care as dori sa gasesc raspuns.Sora mea a decedat in urma cu 6 luni.Ea si cumnatul nu au avut copii.Acum cumnatul ne-a ... (vezi toată discuția)
Unic mostenitor yustina yustina In urma decesului parintilor am ramas unicul copil in viata, noi finnd trei frati. In urma celorlalti doi frati decedati au drept de mostenire sotii ... (vezi toată discuția)