avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Deschidere punct de lucru in Polonia
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Deschidere punct de lucru in Polonia

Ma intereseaza care sunt formalitatile de deschidere a unei sucursale/punct de lucru in Polonia, si ce implicatii fiscale are deschiderea unei astfel de entitati, d.p.d.v. al impozitelor si taxelor poloneze. Entitatea trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA in Polonia? Vom plati tva pentru transferurile de marfa in si din Polonia?
Care dintre cele doua sedii secundare - sucursala sau punct de lucru - avantajeaza societatea mai mult, in conditiile in care in Polonia se vrea deschis un depozit pentru marfa din romania, care urmeaza a fi vanduta clientilor polonezi.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 23:50, 16 August 2011
Se deschide punctul de lucru, sau filiala societatii din Romania si cade sub incidenta legilor Polone. Avand in vedere faptul ca sunt ambele tari in UE nu cred ca ar fi probleme cu transferul de marfuri.
Eu spun sa consultati Registrul Comertului din Polonia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru tivluc tivluc Buna ziua, administrez o societate care se ocupa cu comertul utilajelor de constructii, sediul social al societatii este in Maramures si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Sun angajata unei sucursale a unei societati mame straine. Am semnat un contract si sunt obligata sa deschid puncte de lucru in tara. Am fost la ... (vezi toată discuția)