avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Punct de lucru

Buna ziua,
Sun angajata unei sucursale a unei societati mame straine. Am semnat un contract si sunt obligata sa deschid puncte de lucru in tara. Am fost la registrul comertului si mi s-a spus ca o sucursala nu poate deschide punct de lucru ci doar filiala. Puteti sa imi spuneti de ce? Care este diferenta intre filiala si sucursala? Unde as putea sa ma documentez? Daca deschis un punct de lucru - activitati de birou, am nevoie de avize - sanitar, mediu etc?

Va multumesc mult pentru ajutorr
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 15:11, 16 Noiembrie 2011
Problema tine de denumirea 'sucursalei" societatii mame. Conform legislatiei noastre, sucursale nu au personalitate juridica, prin urmare sucursala societatii mama, la care sunteti angajata nu poate deschide puncte de lucru.
Ceea ce a deschis societatea mama in tara , ar fi trebuit sa se numeasca FILIALA, pentru a avea personalitate juridica si pentru a putea deschide alte "sucursale" , "agentii" care sunt sedii secundare FARA personalitate juridica.
Prin urmare, ori corectati "forma juridca" a entitatii deschide de societatea mama in tara, ori societatea mama, va dispune deschiderea celorlalte "sucursale" in tara noastra.
Cititi cu atentie prevederile art.43 si art.44 din Legea societatilor comerciale 31/1990 actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma straina - filiala sau sucursala Titus1960 Titus1960 Buna ziua. Ofirma straina din comunitatea europeana, poate avea activitate in Romania ca o sucursala si in alte tari din comunitatea europeana dar acestea ... (vezi toată discuția)
Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru inregistrarea unei sucursale in romania de catre o firma din ue Liviu Piora Liviu Piora Bna ziua, Intre actele necesare pentru inregistrarea unei sucursale se cer documentele contabile ale firmei din UE. Documentele contabile=bilantul anual ... (vezi toată discuția)