avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... composesorat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

composesorat

buna ziua!am o cota parte intr-un composesorat.va rog sa-mi spuneti cum pot vinde aceasta cota parte, cui pot vinde aceasta cota parte si in baza carei legi.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 20:55, 16 August 2011
Buna seara,
raspunsul este simplu si il puteti afla daca aveti la indemana sau puteti obtine un exemplar al actului constitutiv al composesoratului. Composesoratul este o forma asociativa de proprietate care functioneaza dupa regulile stabilite in actul constitutiv al acestuia, ceva asenmanator cu asociatiile (ong-uri).
De regula, in aceste acte se mentioneaza faptul ca instraianarea terenurilor sau padurilor se poate face numai catre ceilalti membri composesori.
In rest, NUMAI DE BINE !!!
Conform art.28 din Legea nr.1/2000, membrii formelor asociative aflaţi în devălmăşie sau indiviziune nu pot înstrăina propriile cote-părţi unor persoane din afara acestora;
terenurile acestor forme asociative nu pot fi înstrăinate în nici un mod, în întregime sau în parte.
In concluzie, puteti vinde doar cota-parte pe care o detineti unei/unor persoane membre in cadrul formei asociative.

Art.28 din Legea nr.1/2000 priveste formele asociative carora li s-a reconstituit drept de proprietate asupra terenurilor forestiere, pasuni si fanete, in temeiul acestei legi.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor - asociatie composesorala dascalescu_c dascalescu_c am si eu o intrebare va rog daca se poate sa ma ajutati. tatal meu este membru intr-o asociatie composesorala.....si recent a fost cumparat un teren ... (vezi toată discuția)
Composesorate Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua. Am intalnit o situatie in care se doreste incheierea unor contracte de inchiriere avand ca obiect terenuri ce fac parte din composesorat. Am ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2000 sau og 26/2000 Marian Mitica Marian Mitica Obstile au fost infiintate in baza legii 1/2000.Obstile figureaza inscrise in Registrul special al obstilor .De ce in aceste conditii toate instantele de ... (vezi toată discuția)