avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... revocare donatie de catre creditor ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

revocare donatie de catre creditor ?

fiul care a facut o donatie a unui imobil catre tatal lui, acesta rezervindu-si un drept de abitatie viagera asupra acestui imobil .fiul avind un credit la o banca , aceasta poate ataca acest contract de donatie daca se va ajunge in impasul de a nu mai face fata ratelor lunare, iar banca hotaraste sa recurga la sechestru pe bunuri???

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:51, 16 August 2011
Cand esti beneficiarul unui uzufruct viager, locuiesti in imobilul respectiv si atat. Banca nu are ce face cu un drept locativ. Daca doresti sa ataci contractul de donatie facut de tine trebuie sa ai motive temeinice. Tu trebuie sa ai calitate de proprietar pe imobilul respectiv ca sa prezinti interes pt banca. Banca te poate ataca direct daca tatal tau a girat cu imobilul respectiv pt tine. Bafta
Banca poate ataca actele cu titlu gratuit prin care debitorul sau isi epuizeaza averea, pentru a se sustrage de la plata datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dobreroland dobreroland Buna ziua, Vrem sa investim in casa parinteasca, pentru care tatal are certificat de mostenitor. Dupa divortul parintilor casa a fost inchiriata. ... (vezi toată discuția)
Donatie cu sarcini, donatarul vrea sa vanda... poate fi oprit? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Matusa mea (unic proprietar) a incheiat cu fiul sau contract de donatie cu drept de abitatie viagera in favoarea ei. Matusa locuieste in apartament, fiul in ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct lupy1989 lupy1989 Buna ziua, am o problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul dvs.Mama mea si cu tatal meu vitreg vor sa imi treaca casa pe numele meu ( tatal meu vitreg are o ... (vezi toată discuția)