avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma cu datorii mari in prag de faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma cu datorii mari in prag de faliment

am si eu o nelamurire:sunt asociata intr-o firma SRL care mai are inca 2 asociati,unul dintre ei fiind si administratorul firmei.anul acesta am descoperit ca firma are datorii de cateva miliarde si cred ca nu mai are mult si o sa fie declarata in faliment.eu as vrea sa stiu cine raspunde pentru aceste datorii? asociatii sau administratorul?exista posibilitatea sa-mi pierd casa ?va rog sa ma ajutati ...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:20, 25 August 2011
pai banuiesc (de fapt sunt sigur) ca anual ati aprobat si dvs bilantul...

... nu puteti spune ca ati aflat "anul acesta".

Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
ContSters123067, utilizator
Administratorul raspunde pentru datoriile create si neachitate sau neachitate la timp si acumuleaza penalitati. In caz de insolventa, daca datoriile nu sunt acoperite de administrator atunci statul si tertii se vor indestula si din sovabilitatile celorlalti asociati. Bafta
Asociatii raspund patrimonial alaturi de administrator NUMAI DACA li se angajeaza raspunderea personala, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pronuntata de judecatorul sindic in cauza de faliment. Raspunderea se angajeaza NUMAI DACA se dovedeste ca au actionat cu reacredinta, in detrimentul creditorilor, si au cauzat intrarea firmei in faliment.
Mai mult ,teoretic sunteti si dvs. creditor al firmei (cu partea din capitalul social si eventuale dividende neridicate) si va puteti indrepta impotriva firmei si a administratoruluiB-). Va urez succes.
cum sa se mai indrepte, cand a aprobat, in aga, an de an "datoriile de cateva miliarde" ale societatii din bilant?!

Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenintare de insolventa de catre anaf emi24 emi24 Buna seara, ANAF ne ameninta ca daca nu platim datoriile catre bugetul statului al SRL-lui infiintat de noi, cauzate din erori contabile care au adus multe ... (vezi toată discuția)
Srl cu amenda de lipsa bilant neachitata Cipmars Cipmars Salut, am fost asociat cu cineva intr-o firma. Respectiva persoana era trecuta ca administrator. Din 2008 am primit amenda de bilant nedepus si de atunci firma ... (vezi toată discuția)
Insolventa FlorinRaduGYF FlorinRaduGYF Buna ziua, Am si eu o intrebare referitor la insolventa si falimentul unei societati comerciale. Eu sunt administratorul unui SRL in care am si calitate de ... (vezi toată discuția)