avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare cu pasaport
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare cu pasaport

Buna seara! O persoana de alta cetatenie poate fi angajata in Romania pe baza pasaportului romanesc? (urmeaza sa dobandeasca si cetatenia romana). Nu am gasit niciun text de lege care sa se refere la o astfel de situatie...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cata2013 , utilizator 09:20, 29 Martie 2013
Daca va dobandi cetatenia romana,oare nu dobandeste toate actele ce ii vor dovedi statutul de cetatean roman,inclusiv cartea de identitate? Cartea de identitate fiind actul in baza caruia se fac angajarile in Romania.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
andymaurul, utilizator
In mod obisnuit, pasaportul este un act de identificare.
Angajatorul este cel care decide acest aspect.
siempreska a scris:

Buna seara! O persoana de alta cetatenie poate fi angajata in Romania pe baza pasaportului romanesc? (urmeaza sa dobandeasca si cetatenia romana). Nu am gasit niciun text de lege care sa se refere la o astfel de situatie...Multumesc!


Da, ii puteti face angajarea pe pasaport ... in programul REVISAL selectati cetatenia respectiva si va apare pasaport ca act de identitate ....

Multumesc!
Buna ziua, o persoana care are cetatenie romana dar este si cetatean al republicii Modova,are permis de sedere temporara in tara dar si pasaport temporar in care scrie ca are cetatenia romana,poate fi angajata pe baza pasaportului?Daca da mentionez ca in pasaportul temporar nu am trecuta nici o adresa ,ce adresa folosesc? Si in revisal vad ca nu pot alege la cetateanul roman decat ci sau buletin ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare în câmpul muncii Cezar B. Cezar B. Bună ziua , se poate angaja un tânăr basarabean în câmpul muncii ca orice alt român ? ( A obținut cetățenie română cu domiciliul în Rep.Moldova, ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean moldovean, student cu drept de munca Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Cum se poate incadra in Revisal studentul cetatean moldovean, care are drept de munca: La tip autorizatie ce anume trebuie ... (vezi toată discuția)
Statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate ContSters29260 ContSters29260 Pentru ca nu stiu unde sa pun intrebarea asta, o pun aici: cum ma descurc in Romania cu statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Ma pot ... (vezi toată discuția)