avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eroare in actele de vanzare cumparare...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eroare in actele de vanzare cumparare...

Buna ziua cer un sfat cu disperare. parintii miei (au in jur de 75 ani) au cumparat acum 20-30 de ani un metru de pamant de la unul din vecini pentru a face o carare de trecere in lungul terenului lor dar cand iau facut actele au gresit si nu au adaugat metrul acela de pamant cumparat acum NOUL proprietar dupa o viata intreaga ca haturile sunt asa cum sunt ii ameninta (au ridicat si bardita la parintii miei) ca ii iau bucata de pamant...ma intreb dupa atatea ani este posibil?...aici in italia daca cineva ingrijeste un bun pentru 15 ani devine in automat proprietar (uso capione se chema in italia)...nu este si in romania o lege asa?...chiar daca iau gresit actele de vanzare cumparare a tatei e posibil ca dupa decenii sa vina si sati ia pamantul??...la cine ma pot adresa ca sa rezolv aceasta problema??...mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: viola676 , utilizator 17:59, 31 August 2012
Da, uzucapiune si in Romania. Daca este asa cum spui, actiunea este de rectificare Carte Funciara prin uzucapiune. Competenta instanta unde se afla imobilul. Bafta.
Nu poate fi vorba de uzucapiune,pentru ca acest teren a fost dobandit a fost dobandit prin vanzare cumparare.Totusi am o mare nedumerire - din ceea ce ne relatati rezulta ca parintii dvs .au cumparat un metru de pamant,metru care nu a fost trecut in actul de vanzare cumparare....Deci inteleg in continuare ca nu exista obiectul contractului.
Daca e vanzare cumparare e discutabila uzucapiunea..... dar de ce nu se intabulaeaza acum cu pamantul in baza vanzarii vechi si nu or sa mai fie discutii
Se poate proba cu vechiul contract sicu martori .
MULTUMESC ...STITI CUMVA SI DUPA CATI ANI SE POATE FOLOSI DE USOCAPIONE?...cum facsa gasesc articolo de lege?
din pacate cumpararea acelui metru de pamant nu rezulta prin acte iar proprietarii de atunci sunt morti de mult acel teren al vecinului e deja al treilea nou proprietar de aceea zic ca unicul mod ar fi usocapione deoarece toti stiu ca terenul lui tata a fost tot timpul in forma in care este acum cu cararea aceea... de cand ma stiu era asa (am 35 de ani) tatal meu are vie acolo pusa la spaler si daca ramane fara cararea ceea cum face sa intre in vie ...zboara? el inainte de a planta via a cumparat metrul cela de teren de la vecin secretarul de la comuna a gresit actele si au mers pe incredere si bun sens toata viata fara sa se preocupe de acte...eu abia am aflat ca lucrurile stau asa nu stiam nimic...

Alte discuții în legătură

Parcela pamant LacramioRa LacramioRa Am mostenit de la parinti o parcela de Pamant cu suprafata. 2711pm cu acte vanzare cumparare. Am vrut sa l pun la vanzare si am adus o firma de cadastru sa ... (vezi toată discuția)
Sfat necesar TonniY TonniY Doresc un sfat de la dumneavoastra: socrii mei au casa si pamantul de langa casa de peste 40 de ani, dar nu au acte pe acestea. Acum ar dori sa construiasca un ... (vezi toată discuția)
Stabilirea limitei de proprietate DANIELA  CRISTINA DANIELA CRISTINA Buna ziua. Am un confict asupra unui teren dobandit prin titlu de proprietate,respectiv o vie.Conform hartii loturilor din primaria comunei terenul trebuie sa ... (vezi toată discuția)