avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formalitati legale pentru salariati detasati la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formalitati legale pentru salariati detasati la o unitate

Va rog sa ma scuzati daca acest subiect a mai fost recent pe forum dar eu nu stiu, si de aceea indraznesc sa va cer AJUTORUL
da la 01.08.2008 in unitatea noastra au venit ,,noi salariati ''detasati de la o alta societate prietena .
Legal ce acte se intocmesc si ce se vizeaza de catre ITM, cum ii trecem pe state de salarii sau in carnetele de munca pe aceasta perioada de 3 luni? Art 42 si urmatoarele din codul muncii precizeaza ca angajatorul la care s-a dispus detasarea isi asuma toate responsabilitatile , dar nu stim cum sa procedam legal ( nu avem ... avut un insp de personal...s-au perindat mai multi si acum cand avem nevoie .. si ca atare am dori sa rezolvam aceasta problema cat mai legal va multumesc anticipat , mult mult de tot .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:28, 22 August 2008
Fiind vorba de op cesiune a contractului individual de munca este nevoie sa prezentati la ITM
- adresele de solicitare/acceptare a detasarii in 2 exemplare
- adeverintele de detasare intocmite de societatea la care s-a efectuat detasarea , in 2 exemplare.(adeverintele de detasare se intocmesc numai de catre angajatorul la care a fost detasat salariatul, fiind doar certificate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca)
Termen de depunere 5 zile de la data perfectarii actelor.

Adeverintele de detasare se intocmesc numai de catre angajatorul la care a fost detasat salariatul, fiind doar certificate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca . Potrivit Legii nr.130/1999 , termenul de depunere a acestora este de 5 zile de la data perfectarii actelor.

Va redau, mai jos, modele de scrisoarede cerere de detasare si raspunsul la aceasta, pe care le prezentati la ITM, asa cum vi s-a spus de catre colegii mei (studiati cu atentie art.45-48 din Codul muncii):

S.C. ______________________________ Nr.________/___________________

Catre,

S.C. ______________________________________

Va rugam sa fiti de acord cu detasarea la societatea noastra a urmatorilor salariati ai dvs.:

Nr.
crt. Numele si prenumele Functia pe care va fi incadrat Salariul
1
2
3
4

Detasarea se va face pe o perioada de ___ luni incepand cu data de _______________

ADMINISTRATOR,

S.C. ______________________________ Nr. ________/______________

Catre,

S.C. ____________________________________

La scr. dvs. nr._______/______________ va facem cunoscut ca suntem de acord cu detasarea salariatilor solicitati de dvs., dupa cum urmeaza:

Nr.
crt. Numele si prenumele Functia actuala Salariul actual Semnatura de acord a salariatului
1
2
3
4

Detasarea se va face cu data de ___________________, pe o perioada de _____ luni, eventualele prelungiri la detasare se vor face la solicitarea dvs., cu acordul salariatilor in cauza.

ADMINISTRATOR,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare Georgi_eu Georgi_eu Buna ziua! Daca vreau sa detasez angajatii unei sucursala la societatea-mama, ce acte trebuie sa intocmesc? Exista vre-un tipizat? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Detasare morenamaria morenamaria persoanele detasate cf.art.45 Codul muncii trebuie anuntate la ITM ca si in cazul CIM (cu o zi inaintea inceperii activitatii si se depun la ITM in 20 zile ... (vezi toată discuția)
Contract de detasare adibarbu27 adibarbu27 buna ziua! ma poate ajuta cineva cu un model de contract de detasare? multumesc anticipat (vezi toată discuția)