Va rog sa ma scuzati daca acest subiect a mai fost recent pe forum dar eu nu stiu, si de aceea indraznesc sa va cer AJUTORUL
da la 01.08.2008 in unitatea noastra au venit ,,noi salariati ''detasati de la o alta societate prietena .
Legal ce acte se intocmesc si ce se vizeaza de catre ITM, cum ii trecem pe state de salarii sau in carnetele de munca pe aceasta perioada de 3 luni? Art 42 si urmatoarele din codul muncii precizeaza ca angajatorul la care s-a dispus detasarea isi asuma toate responsabilitatile , dar nu stim cum sa procedam legal ( nu avem ... avut un insp de personal...s-au perindat mai multi si acum cand avem nevoie .. si ca atare am dori sa rezolvam aceasta problema cat mai legal va multumesc anticipat , mult mult de tot .
Fiind vorba de op cesiune a contractului individual de munca este nevoie sa prezentati la ITM
- adresele de solicitare/acceptare a detasarii in 2 exemplare
- adeverintele de detasare intocmite de societatea la care s-a efectuat detasarea , in 2 exemplare.(adeverintele de detasare se intocmesc numai de catre angajatorul la care a fost detasat salariatul, fiind doar certificate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca)
Termen de depunere 5 zile de la data perfectarii actelor.
Adeverintele de detasare se intocmesc numai de catre angajatorul la care a fost detasat salariatul, fiind doar certificate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca . Potrivit Legii nr.130/1999 , termenul de depunere a acestora este de 5 zile de la data perfectarii actelor.
Va redau, mai jos, modele de scrisoarede cerere de detasare si raspunsul la aceasta, pe care le prezentati la ITM, asa cum vi s-a spus de catre colegii mei (studiati cu atentie art.45-48 din Codul muncii):
La scr. dvs. nr._______/______________ va facem cunoscut ca suntem de acord cu detasarea salariatilor solicitati de dvs., dupa cum urmeaza:
Nr.
crt. Numele si prenumele Functia actuala Salariul actual Semnatura de acord a salariatului
1
2
3
4
Detasarea se va face cu data de ___________________, pe o perioada de _____ luni, eventualele prelungiri la detasare se vor face la solicitarea dvs., cu acordul salariatilor in cauza.
ADMINISTRATOR,
Georgi_eu
Buna ziua!
Daca vreau sa detasez angajatii unei sucursala la societatea-mama, ce acte trebuie sa intocmesc?
Exista vre-un tipizat?
Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Detasare
morenamaria
persoanele detasate cf.art.45 Codul muncii trebuie anuntate la ITM ca si in cazul CIM (cu o zi inaintea inceperii activitatii si se depun la ITM in 20 zile ... (vezi toată discuția)