avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare

persoanele detasate cf.art.45 Codul muncii trebuie anuntate la ITM ca si in cazul CIM (cu o zi inaintea inceperii activitatii si se depun la ITM in 20 zile calend.)) sau se considera act aditional la CIM al fiecarui angajat si actele se depun la ITM in termen de 5 zile ?

pe durata detasarii cine suporta chelt.cu salariile? daca aceasta situatie nu este prevazuta de lege trebuie mentionat in actele ce se intocmesc cu ocazia detasarii?:(

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:09, 21 Iunie 2010
La ITM se depun:
- adresele de solicitare/acceptare a detasarii in 2 exemplare
- adeverintele de detasare intocmite de societatea la care s-a efectuat detasarea , in 2 exemplare.
Termen de depunere 5 zile de la data perfectarii actelor.
Adeverintele de detasare se intocmesc numai de catre angajatorul la care a fost detasat salariatul, fiind doar certificate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca .

Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati legale pentru salariati detasati la o unitate topvion topvion Va rog sa ma scuzati daca acest subiect a mai fost recent pe forum dar eu nu stiu, si de aceea indraznesc sa va cer AJUTORUL da la 01.08.2008 ... (vezi toată discuția)
Detasare Georgi_eu Georgi_eu Buna ziua! Daca vreau sa detasez angajatii unei sucursala la societatea-mama, ce acte trebuie sa intocmesc? Exista vre-un tipizat? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Detasare lilly11a lilly11a Buna, problema mea este urmatoarea: sunt angajata la 2 firme la salarizare/res. umane, aceeasi patroni la amandoua; sefii mei vor sa detaseze cativa muncitori ... (vezi toată discuția)